Българката, приземила самолет в супербуря: Два пъти возих Стоичков

Начална страница | Свят | България | Българката, приземила самолет в супербуря: Два пъти возих Стоичков
image

Командир Райна Косева приземи успешно самолет на летище Хийтроу по време на супербурята "Киара".
„Страх няма как да има, в кабината до мен седи колега, който е добре подготвен – ние просто си вършим работата“, посочи в предаването „Тази събота и неделя“ Райна Косева. Тя обясни, че силният вятър предизвиква турбуленция по захода. За пилотите това не е проблем, но пътниците се притесняват, каза още тя пред bTV.
„Всеки полет започва с брифинг, на който се запознаваме с времето и обстановката на летището към което сме тръгнали, винаги имаме запасни летища. Силният вятър не е толкова особено явление“, посочи още пилот Райна Косева.
Тя сподели, че е попадала в две ситуации, които се водят опасни. При едната имало отказ на един двигател по време на излитане на карго самолет над Румъния.
„Действахме според процедурите, тренираме всички аварийни ситуации, които биха могли да се случат“, обясни тя.
Според нея самолетът е машина, която се управлява от хора. За себе си казва, че няма ритуал преди полета, просто се подготвя за него.
„Пилот съм от 2003 г., записах се за парашутист на 19 години, след това започнах да летя на малки самолети и се влюбих в небето“, разказва тя за началото. След това завършила специалност „Авиационна техника“ в Техническия университет, но преди това искала да стана хирург.
„Возила съм Христо Стоичков два пъти, първия път бях втори пилот, а колегата го покани в кабината да се запознаем. Втория път разбрах, че сме го возили, след като кацнахме и за мен беше много приятно, че той ме помни. Имам три деца и с много дисциплина и режим успявам“, сподели още Райна Косева.
Marica.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7