10-годишен пловдивчанин представи третата си самостоятелна изложба

Начална страница | Свят | България | 10-годишен пловдивчанин представи третата си самостоятелна изложба
image

Някои деца от ранна възраст дават силна заявка за талант в определена област. Талант, който развиват и превръщат в професия. Други осъзнават, че носят дарбата в себе си в последствие, но това не ги прави по-малко всеотдайни. Даже напротив! Те сякаш се амбицират да наваксат изпуснатото.
Така е историята на 10-годишния Ивайло Байрев, който днес представи третата си самостоятелна изложба в сградата на РУО Пловдив. Ивайло е IV-ти клас в СОУ „Димитър Матевски“, а всичките му учители и съученици подкрепят изявите му. Част от тях също присъстваха на откриването.
Самородният талант рисува едва от година, но вече може да се похвали с експозиции както в училището, така и извън него. За една година прави рязък скок в сравнение с връстниците си, които рисуват от много по-малка възраст. Това се дължи до голяма степен на неговия ментор Милен Сиромашки от школа Art studio Milen Siro.
„Едно от най-важните качества, които Ивайло притежава, е неговата мотивация. Той е много амбициозен. Бори се със задачата, докато не постигне съвършенство. Гледа да изчисти грешките, които е допускал в минали творби. От началото до сега в него се наблюдава израстване не само в характера, но и в уменията му. В крайна сметка не е важно количеството на една изложба, а качеството, защото хората не се интересуват колко време е рисувана една картина, а какво изобразява. Радвам се, че във времето той успя да осъзнае това правило и да го прилага в работата си.“, сподели пред Марица Милен Сиромашки. Той съобщи още, че през пролетта ще се организира и обща изложба на децата от школата.
Ивайло Байрев представи 14 творби, най-вече на пролетна и морска тематика. Морето е преобладаващо в неговото изкуство, защото момчето е влюбено в него. Най-често вдъхновението му идва от външни фактори – снимки, ситуации сред природата. Рисува с акрилни бои, а следващата стъпка е да мине на по-големи платна, които изискват още по-широк замах.
„Аз не мисля предварително какво искам да нарисувам. Главно гледам образите от снимки и я рисувам по свой начин. За сега нямам планове какво ще правя нататък.“, обясни малкият Ивайло.
Marica.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7