Борисов за сваленото от президента доверие: Той не ни е избирал

Начална страница | Свят | България | Борисов за сваленото от президента доверие: Той не ни е избирал
image

Докато отговаряше на журналистически въпроси, българският премиер нарече главния секретар на президента "келеш такъв", а присъстващите репортери определи като "мисирки".
„Той не ни е избирал“, каза министър-председателят Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще коментира обръщението на Румен Радев, в което президентът обяви, че сваля доверието си към правителството.
„Все едно аз да нажа - свалям доверието от кмета“, посочи премиерът и добави: „Това е пряка намеса в независимостта на властите“.
„Освен това, той така...е на настроения малко“, каза Борисов и припомни „проблемите“, които има Румен Радев с прокуратурата. „Ние сме се дистанцирали изключително, дори съм забранил да се говори по тази тема“, добави премиерът.
„Ние нямаме никакви пресечни точки, освен безсмислените Консултативни съвети, на които никога нищо не се е решило, така че даже ще ме облекчи“, заяви Борисов в отговор на въпрос как ще работят оттук нататък Кабинетът и президентството.
„Още декември месец той (Румен Радев, бел.ред.) правеше политически изказвания и аз казах, че повече за мен той не е президент - като обединител, защото разединява нацията. И се аргументирах с факта, че той говори това, което БСП и ДПС говорят“, каза още премиерът.
Той коментира също, че проблемът на президента не е с правителството, а с други институции.
Реакции след сваленото доверие към правителството от президента
„Виж, началникът на кабинета, дето си пуска смс-и, Митко, и сутринта ми дава оценка, келеш такъв, той ми дава оценка, него го гледах сутринта...Аз за един смс и то, след като вече бях разговарял с г-н Панов, отидох лично във Висшия съдебен съвет да се обяснявам, направиха ме на луда калинка.
А той си привиква прокурорите, когато има разследване, това е проблемното, според мен. И сега търсят противопоставяне с правителството. Никакви теми не сме работили заедно, за да се чувствам ощетен от това, че няма да ни подкрепя“, коментира Бойко Борисов.
Аз декември месец съм свалил от него доверие. Това ми е официалният коментар, каза министър-председателят.
След като определи главния секретар на президента като „келеш“, премиерът нарече и присъстващите репортери „мисирки“, за което обаче по-късно се извини.
По думите на премиера сътрудниците на президента казвали, че Румен Радев мисли за партия.
Според Борисов и смисълът на изказването на президента е чисто политически - заявка за нова партия или търсене на враг. „Изказването му е на резединител на нацията“, добави министър-председателят.
Dnews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7