Унижение в клас: Защо учителка накара третокласници да заплюят свой съученик за назидание?

Начална страница | Свят | България | Унижение в клас: Защо учителка накара третокласници да заплюят свой съученик за назидание?
image

Скандален случай в пазарджишко училище. Учителка е заплашена с уволнение заради брутално наказание. Тя накарала  третокласници да заплюят свой съученик. Детето вече е преместено да учи на друго място. А прокуратурата проверява случая в основно училище „Проф. Иван Батаклиев”.
„Внукът ми дойде при мен със силно главоболие. Това ми направи впечатление, защото той не обича да се оплаква. Предположих, че е болен и го оставихме у дома. На следващия ден  разбрах за случката от дъщеря ми. Възмутен родител на друго дете й разказал за случилото се”, каза Цеца Медарова, баба на пострадалото дете.
„Аз не казвам, че детето ни не е виновно, но това да караш други деца да наказват съученици по такъв жесток начин е неприемливо. Ако днес това е моето дете, утре то може да е вашето”, добави тя.
„Поисках обяснение от госпожата. Версията й е, че две деца са дотичали при нея, наплюти от друго. В състояние на афект, тя ги е посъветвала да му отвърнат по същия начин”, коментира директора на училището Даниела Кемчева.
„Изненадата за мен е огромна, защото г-жа Маратилова е уважаван преподавател и децата я обичат. Тя вече получи административно наказание – предупреждение за уволнение”, добави тя.
Прокурорската проверка трябва да установи дали има данни за публично унижаване, както и дали има принуда, с която грубо са нарушени нравствените принципи, чувства и достойнство на повече от едно лице - в случая на малолетни, информира БНР.
Проверката ще извърши Апелативната прокуратура в Пловдив, тъй като Окръжната прокуратура в Пазарджик си даде отвод с мотив, че при разследването няма да има безпристрастност. Причината е, че в училище "Проф. Иван Батаклиев" учели децата и внуците на пазарджишките прокурори и съдии.
Родители на децата от 3-и „Б” клас пък се събраха в подкрепа на г-жа Маратилова. Те са на мнение, че това е инцидент провокиран от поведението на един ученик. Родител разказва, че конкретното дете системно е нарушавало дисциплината в училище. Според тях случката е момент на слабост и заради това, че учителката е била провокирана, трябва да й бъде простено.
Cross.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7