Ученици сексуално малтретирали момченце в София

Начална страница | Свят | България | Ученици сексуално малтретирали момченце в София
image

Задържани са две непълнолетни лица, които дори са снимали гаврата

Институциите се сезират, след като в социалните мрежи бе публикуван видеоклип с брутални гаври върху 8-годишно момче.
От Агенция за закрила на детето потвърждават, че над него е упражнено сексуално насилие. Наложила се тежка кризисна интервенция. С детето работят и психолози, но е върнато на грижите на майката.
Момченцето е живеело с майка си и баба си, а бащата ги е изоставил. Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, то е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях.
Насилниците на 8-годишното момче от кв. "Христо Ботев" са само на 14 и на 15 години, съобщиха на брифинг от Прокуратурата. Те са задържани за 72 часа, а от държавното обвинение ще поискат от съда да бъде постановена мярка "задържане под стража". Двамата извършители на блудството не са криминално проявени. Те замъкнали детето от 94-то училище в съседна къща, където са гаврели с него.
В ход е назначената съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи дали двамата непълнолетни извършители са разбирали какво са направили.
Освен че майката е подала сигнал до Първо РУП в столицата на 9 януари и полицията веднага е започнала да издирва извършителите, в прокуратурата преди два дни е бил получен сигнал за престъплението, придружен от видеозапис. Това оповести говорителят на главния прокурор Сийка Милева.
Прокуратурата издирва и автора на видеозаписа, който е получила.
Междувременно от Софийска градска прокуратура уточниха, че детето не е изведено от семейството.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7