Убиецът на Андрея влязъл в дома й през отворен прозорец

Начална страница | Свят | България | Убиецът на Андрея влязъл в дома й през отворен прозорец
image

17-годишният Аксел Олеков, който бе задържан и направи пълни самопризнания за жестокото убийство на 18-годишната Андрея Руменова в белослатинското село Галиче, е влязъл в къщата на момичето през отворен прозорец.
Младежът, който е криминално проявен, е изнасилил момичето, след което я е пробол няколко пъти в областта на шията. Андрея е издъхнала за минути. Тялото й бе открито около 8.40 часа вчера, а няколко часа по-късно криминалистите стигнаха до Аксел и неговия братовчед Десислав и ги задържаха.
Къщата на дядото и бабата на младежите е срещу семейния дом на убитата ученичка. Пред БНТ дядото на задържания заяви, че той е учил само в първи клас, а родителите му пък са в чужбина. Криминалистите цяла нощ издирваха ножа, с който се предполага, че Андрея е била убита, ключа от дома й и червен портфейл, който също е бил изчезнал. По информация на братовчеда на момичето вътре е имало 300 лв., които баща й е изпратил от Англия.
Вчера пък Аксел е бил забелязан да си купува дрехи, маратонки и техника. След задържането му, разследващите са претърсили дома на дядо му.
"Моят внук не е рецидивист. Не е имал отношения с Андрея. Аз го гледам, но не живее при мене. Смятам, че е нереално това, дето го говорят", заяви дядото на Аксел - Олег Красимиров.
Следствените действия със задържания за жестокото убийство продължават. Младежът е транспортиран в следствения арест във Враца. Срещу него все още няма повдигнато обвинение.
По случая е започнато досъдебно производство за умишлено убийство по особено жесток начин, а утре се очаква от прокуратурата да дадат пресконференция.
Marica.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7