Съставиха осем акта на нарушители за замърсяване на въздуха в София

Начална страница | Свят | България | Съставиха осем акта на нарушители за замърсяване на въздуха в София
image

При извършени проверки за източници на замърсяване на атмосферния въздух през днешния ден екипите на Столичен инспекторат съставиха 8 акта за установени нарушения, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.
Столична община се бори с мръсния въздух с безплатни буферни паркинги
Проверени са строителни обекти, автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми. Извършени са и проверки за горене на отпадъци на открито.
Екипите провериха 33 строителни обекти в районите "Красно село", "Изгрев", "Студентски", "Лозенец" и "Витоша", където са съставени 7 акта за установени нарушения.
Проверени са общо 28 автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми и за горене на отработено масло.
За горене на отпадъци на открито в район "Подуяне" е съставен акт на ул. "Дан Колов“.
Съвместно с район "Красна поляна" и екипи на 3 РУ - СДВР бяха извършени проверки в района на бившите виетнамски общежития на ул. „Рижки проход“. Иззети и извозени за депониране са 4 камиона отпадъци, подготвени за горене. Утре акцията по извозване на отпадъци ще продължи. През този месец при проверки в жилищата са съставени и 11 акта.
Столична община въвежда безплатни буферни паркинги, за всеки които, остави колата си и използва градския транспорт на 18 декември. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.
Мярката се предприема във връзка с прогноза за 18 декември за превишения на фини прахови частици (ФПЧ) на две от станциите на ИАОС над 150 мкг/куб.м.
Призоваха гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление. Продължава и миене на столични булеварди с автоцистерна.
Екипи на Столичен инспекторат извършват и проверки за източници на замърсяване от строителни, търговски, промишлени обекти и по сигнали на граждани.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7