Горанов наредил проверка на Държавната комисия за хазарта за несъбрани 250 млн. лв.

Начална страница | Свят | България | Горанов наредил проверка на Държавната комисия за хазарта за несъбрани 250 млн. лв.
image

Държавната финансова инспекция ще действа по сигнал, че така е била облагодетелствана една от големите частни тото компании

Финансовият министър Владислав Горанов е наредил на Държавната финансова инспекция да направи проверка на Комисията по хазарта, заради получен сигнал, че е облагодетелствала една от най-големите частни тото компании в страната. Става дума за сума в размер на 250 млн. лв от таксата по Закона за хазарта, която Комисията не е събрала.
Това съобщи самият Горанов в "Лице в лице" по бТВ.
"Имаме сигнал, че Комисията по хазарта през годините така е определила начина на организиране на игрите на един от операторите, че това води до спестяване на таксата по Закона за хазарта. "Държавна финансова инспекция " ще провери дейността на Комисията по хазарта. Чакам резултатите", каза министърът.
Публикация на изданието "Медиапул" посочва,че става дума за играта "Национална лотария", а самият сигнал е бил подаден днес от братята Цветомир и Боян Найденови. Те са собственици на друга хазартна компания - "Ефбет", която освен с казина, се занимава и с онлайн хазарт.
Владислав Горанов отказа да съобщи пред бТВ точно срещу коя компания е подаден сигналът. Той не пожела да каже и дали има информация за нечие облагодетелстване заради несъбирането на сумата.
"Нека да не бързаме, но по принцип хората се облагодетелстват от приходната част на бюджета, като не плащат данъци", каза той.
Clubz.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7