Поклон пред Ламбо: Вселена от талант, човешкото лице на политиката

Начална страница | Свят | България | Поклон пред Ламбо: Вселена от талант, човешкото лице на политиката
image

Стотици колеги, приятели и почитатели на Стефан Данаилов  чакаха търпеливо на опашка, за да се простят с него.
Лидерката на БСП Корнелия Нинова не успя да сдържи сълзите си на поклонението.
"Изпратихме една вселена от талант, красота, любов и мъдрост. Стефан носеше доброта в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше болките и страданията на останалите като свои. Беше добър човек, почтен и широкоскроен. За нас е вдъхновение, опора и сила", каза тя.
"В ключови моменти за БСП и България той спокойно и с мъдрост даваше верни решения и чертаеше път за десетилетия напред. И ние го следвахме. Стефан е политик с достойнство. Остана верен на себе си и на идеите си. В последните си дни, в болничната стая, той ми каза: "Не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно". И е прав. Въпреки смъртта, където и да сме, каквото и да правим, ние ще го носим в едно съкровено място в душите си. Заедно сме. Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан", заяви още тя.
Президентът Румен Радев също се прости с Мастера, както го наричаха неговите студенти.
"За мен Стефан Данаилов беше човешкото лице на българската политика. Много е трудно да го вкараме в някакви рамки, за да го опишем с думи: огромният му принос към българското кино и театър, безрезервната му любов към хората, безкрайната отдаденост на неговите ученици", заяви държавният глава.
Голямата българска актриса Татяна Лолова сподели, че Стефан Данаилов й е казал да не го жали, защото е изживял пълнокръвно всеки момент от живота си.
"Има много красиви и талантливи, но той е посочен! Той е неповторимото нещо, което сме имали ние, защото го заслужаваме”, каза тя.
"Стефан беше истина и любов. Знам, че Бог му е отредил светло място”, каза през сълзи актьорът Стоян Алексиев.
"Има раздели, които някак не можеш да приемеш. Аз не мога да си представя, че вече го няма и затова ще го пазя и ще го помня такъв, какъвто е в сърцето ми – усмихнат и добър”, сподели актьорът Владимир Пенев.
Dnes.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7