Застреляният в Пловдив Васил – световен шампион по борба

Начална страница | Свят | България | Застреляният в Пловдив Васил – световен шампион по борба
image
Синът Христо Ботев (вляво) и баща му Васил

Мъж от Пловдив уби съдружника си и баща мувъв вторник. Това съобщават от Окръжна прокуратура-Пловдив.
45-годишният Йордан Таков е извършил убийството със законно притежаван пистолет „Макаров“.
Жертвите са Васил Ботев на 32 години, който е бил съдружник на убиеца, и Христо Ботев на 51 години, който е баща на Васил. Екзекуцията е станала на „Брезовско шосе“.
Йордан е арестуван. Той не е криминално проявен. Христо е бивш юношески световен шампион по борба. Бащата пък е известен треньор по борба в школата на „Локомотив“ .
Синът на Васил, носи името на дядо си Христо. Той е съдружник с извършителя на убийството Йордан Таков, който му е първи братовчед.
Двойният убиец, вече е признал за извършеното от него. Според дадените показания от Йордан Таков, той и жертвите се скарали в склада на ул. "Борба" за пари. Скандалът прераснал в бой и тогава той извадил пистолета и стрелял, за да се защити.
Той е вкарал по два куршума в телата на Христо и Васил Ботеви, а един патрон останал в цевта на пистолета. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест за извършителя на дветв убийства.
Емоционален пост във Фейсбук пусна треньорът на националните отбори по тенис Георги Чочев за смъртта на един от добрите му приятели, Христо.
Ето и поста:
„Не намирам думи...  Толкова много спомени за над 20 години....ти беше добър човек...отиваш в един друг свят, но завинаги оставаш с нас. Бяхме деца по на 10-12 г., когато ми каза в корта, че ти си “НЕПОБЕДИМ”, ти винаги ще останеш такъв....Почивай в мир приятелю...“
Георги и Ицо са тренирали заедно тенис. Ботев е бил и републикански шампион за деца по тенис и един от най-добрите състезатели в този спорт. Започва да тренира от 10-годишен, но като става на 13 години, решава, че това не е неговото поприще и започва да се занимава с борба при баща си Васил, който пък навремето е бил юношески световен шампион. Дядо му Христо, на когото е кръстен, също е бил един от най-добрите наставници в борбата.
Преди 7 месеца убиецът Йордан Таков ходил да тренира в клуба по борба "Тракиец". „Идваше в залата. Засякох го последно да гледа турнир по борба в нашия град. И Васил и Ицо са идвали в залата да тренират. Бяха свестни хора, но какво се е случило, не зная“, заяви за „Марица“ Данаил Димитров от клуб по борба "Тракиец".
Marica.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7