Аутсорсингът носи 54 милиона евро в икономиката на Пловдив

Начална страница | Свят | България | Аутсорсингът носи 54 милиона евро в икономиката на Пловдив
image

Все повече международни компании избират да възложат част от услугите, които предлагат, на външни компании. В същото време много наши и чужди фирми, специализирани в аутсорсинга, избират да работят в Пловдив.
Пловдив е най-бързо развиващата се аутсорсинг дестинация, показва последният доклад за състоянието на сектора. През 2018 година фирмите от бранша с регистрация под тепетата са донесли на градската икономика 54 млн. евро. С оборота на компаниите, които са позиционирани на друго място, но имат офиси в Пловдив, оборотът нараства на 110 млн. евро.
Инвестициите в аутсорсинга имат и косвено положително влияние върху икономиката в града - компаниите наемат офиси, купуват сгради, а персоналът им харчи парите си в Пловдив, с което се вдигат оборотите на различни обекти на малкия бизнес. През 2018 година тук са работили над 70 компании от този бранш - 32 със седалище в града под тепетата, а други 39 имат поне офис в Пловдив.
Ние сме и градът с най-голям ръст на новоназначените служители в аутсорсинг сектора. Увеличението спрямо предходната година е близо 13%.
Според анализатори причината за това е относително големият брой младежи с добър английски език, както и близо 3 пъти по-евтините цени на офис площите в сравнение с големите градове на Балканите като София, Букурещ и Белград. Данните сочат, че над 3200 пловдивчани са заети в различните компании за аутсорсинг дейност в града. Повече ангажирани в сектора у нас има само в столицата София.
Marica.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7