Фрапиращ случай на обиди и насилие над дете в ясла в София

Начална страница | Свят | България | Фрапиращ случай на обиди и насилие над дете в ясла в София
image

Обиди и насилие в яслена група на детска градина. Родители от София записаха тайно как минава денят на детето им в детската ясла.
„Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”. Това са част от вулгарните реплики, които могат да бъдат чути на записа.
Никол е на година и седем месеца и още не може да говори. Родителите й обаче забелязали промяна в поведението й.
„Започнаха истерии, плач, свиване до стена с треперещи ръчички, агресия - започна да удря, да скубе”, Илиана Джонева, майка на Никол. Тогава монтирали записващо устройство в любимата играчка.
„В тази играчка, която е в нея. И вечерта изпаднахме в шок”, обясни Лориан Джонев, баща на Никол.
„Чуват се удари. В рамките на пет часа четири пъти яде шамари. Записът е направен на 31 октомври в 27 детска градина”, заяви Илиана майката на Никол.
Родителите са подали жалба в районната администрация. Служителката от записа е медицинска сестра по заместване. По телефона каза, че не е обиждала и удряла детето. И не чувства вина. Пред работодателя си обаче е признала за случилото се.
В обяснение до директорката на детската градина, служителката пише, че е била уморена и изнервена, затова се и случило това, каза Галина Христова, директор на ДГ 27 "Детска китка".
Медицинска сестра доброволно е подала заявление за напускане. Експерти са се срещнали с родителите на детето, от които се очаква да подадат писмени сигнали до Столична община и Държавна агенция закрила на детето.
Директорът на детската градина ще проведе спешно допитване до родителите за въвеждане на видеонаблюдение и при постигнато съгласие такова ще бъде изградено.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7