Сидеров може да е всякакъв, но извеждане на депутат с жандармерия от предаване e гаф на БНТ

Начална страница | Свят | България | Сидеров може да е всякакъв, но извеждане на депутат с жандармерия от предаване e гаф на БНТ
image

Кошлуков трябва да даде обяснение той ли нареди това шоу, което никак не е безобидно

Сидеров е агресивен, скандален, болен, луд. Всички се упражняват с оценки за него.
Сидеров може да е всякакъв, но най-големият скандал от злополучното предаване „Референдум” го направи БНТ, а не той.
Жандармерията да извежда участник в тв предаване – „Нема такава държава”!
Дотам ли се простира професионализмът в националната телевизия – като водещи и редактори не могат да удържат положението в едно предаване, да викат жандармерия в студиото?! Не можаха ли да прекъснат предаването с някаква заставка или реклама и да продължи, след като въведат ред? Те пак го прекъснаха, но показаха на зрителя как жандармеристи в униформа идват да дърпат участник в предаване на живо, за да го изведат.
Само че това не е всичко.
Скандалът има и друга страна – жандармерия извежда депутат. Извежда народен представител с имунитет, без да е извършил някакво тежко престъпление. В случая дори не става дума за бой и физическа разправа.
Нещо не е наред.
Сидеров е известен скандалджия, но онези, които се възмущават от него, да не се радват (а някои дори коментират, че му е малко и трябвало да го набият).
Влизането на униформени в предаване живо, за да изведат депутат, не е пример за демократична държава. Нито е добър знак към зрителите.
Това може да стане само с нареждане отгоре. Дали Кошлуков е казал да пуснат жандармерията или някой отгоре му е наредил по телефона да го направи, но той трябва да даде обяснение пред обществото.
В крайна сметка това не е шоу, за което БНТ трябва да се радва, че би по рейтинг всички останали телевизии вечерта във вторник. Това е безпрецедентен скандал. Равностоен е на спирането на програма „Хоризонт” на БНР неотдавна.
Такива прецеденти подготвят условия униформените да влизат по нареждане и при други случаи, в които нямат място. Или създава нагласи такива неща да се показват за назидание на зрителя, с което създават страх от държавата. Подобно на цветановите акции по телевизиите от първия мандат на кабинета Борисов. Но тук няма престъпление, а неспособност на хората в телевизията да покрият скандала преди да се е развил.
E-vestnik.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7