Млад българин загина при мистериозни обстоятелства в Брюксел

Начална страница | Свят | България | Млад българин загина при мистериозни обстоятелства в Брюксел
image

Мистериозна смърт на млад българин в Брюксел. Майката на 36-годишен мъж от Русе дни наред търси отговори за кончината на сина си.
Единственото, което роднините знаят е, че Искрен Йорданов се е самоубил и тялото е намерено в гаража на китайското посолство в белгийската столица.
36-годишният Искрен живеел от години в Германия и работел като строител. На 13 септември казал на майка си, че заминава при приятелка в Брюксел. Последното обаждане  било два дни по-късно.
“Каза, че има някакви проблеми, спомена за някакви пакистанци и търсеше помощ”, сподели майката на Искрен Елена Дочева.
Тогава телефонът замлъква, майката няма връзка със сина си и през социалните мрежи. Търси приятелката му, с която е бил в Брюксел.
„Казва, че последно го оставила на гарата, на някаква северна гара и е имало 7 часа до автобуса му, с който да се прибере в Германия”, обясни Елена Дочева.
На 20 септември от русенската полиция се свързали с брата на Искрен, за да го уведомят за самоубийството. От дирекцията на полицията нямали повече информация по случая. Трябвало само да уведомят роднитите за трагичната кончина. Близките на Искрен са се обаждали в посолствата ни в Белгия и в Германия, но повече информация за случая не получили.
„Особеността на случая, е че се развива в 4 държави това действие. Става въпрос за България, Белгия, Германия и за Китай, заради това,че е намерен на китайска територия”, коментира Илияна Йорданова, снаха на починалия мъж.
Близките са категорични, че няма са спрат да търсят отговори за смъртта на своя син и брат.Недоумяват как Искрен е попаднал в гаража на китайското посолство в Брюксел. Не вярват и че се е самоубил.
„Няма начин да не е убийство, не може, той не се е самоубил, аз съм на 100 процента сигурна, на 100”, настоя майката на Искрен.
От Външното ни министерство съобщиха за NOVA, че посолството ни в Белгия  работи по случая още от момента, в който е бил получен сигнала. Установен е контакт с местните власти, отправено е запитване към белгийската полиция  за получаване на повече информация и изясняване на обстоятелствата около смъртта.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7