Снимки 18+ възмутиха политическия елит

Начална страница | Свят | България | Снимки 18+ възмутиха политическия елит
image

Сайт публикува интимни снимки 18+ на приятелката на кандидата за кмет на София от „Демократична България” арх. Борислав Игнатов
Предизборната кампания все още не е започнала, но първият скандал вече е факт. Агенция ПИК  публикува интимни снимки 18+ на приятелката на кандидата за кмет на София от „Демократична България” арх. Борислав Игнатов.
Кадрите предизвикаха вълна от възмущение и гневни реакции от страна на политическия елит. Министър-председателят Бойко Борисов беше сред първите, които осъдиха действията на медията.
„Не приемам опитите чрез публикуването на лични снимки на едно момиче да се уязви кандидат за кмет на София. С подобни похвати се прекрачват граници, които досега не са били преминавани. Бил съм атакуван многократно по подобен начин. Не приемам такъв тип действия и категорично ги осъждам”, написа премиерът в социалната мрежа Фейсбук.
Настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова също коментира скандалната публикация: „Има граници, които не могат никога да бъдат прекрачвани – това са границите на човешкото достойнство.
Опитът да се уязви един от кандидатите за кмет на София по такъв отвратителен начин, е не само недостойно, то убива смисъла от всичко, което правим. Казвам го като човек и жена! Изборите идват и заминават, но трябва да останем човеци!”.
Опонентът ѝ Мая Манолова също не закъсня с реакцията си: „Гнусните методи за правене на кампания от властта, достигнаха всички, които не са от властта. Това е очевидната истина. Разграничаването от себе си е особено психично състояние, което бих нарекла политическа шизофрения.
Солидарна съм с кандидата на Демократична България за мерзостта, която търпи. На мен ми се налага да правя същото и го разбирам добре. Някога се казваше, гущерът си отрязал опашката. Днес е останала само опашката. Отвратена съм. Нито една власт не предполага човек да падне толкова низко”.
Снимките на годеницата на архитект Борислав Игнатов са истински и са използвани за изнудване. Това казва самият Игнатов в своя публикация в личния си Facebook профил.
Според обяснението, става въпрос за снимки отпреди 10 години, а годеницата на Игнатов се е обърнала към МВР за помощ - за да престане тормозът.
Ето и пълната му публикация във Facebook: "Последните дни станах обект на чудовищна лична атака, която удари най-близкия до мен човек. Моментът е тежък, но смятам, че обществото трябва да знае фактите. Приятелката ми е невинна жертва на дългогодишен тормоз. Снимки, направени преди повече от 10 години от човек, когото е обичала и му се е доверила, са използвани за шантаж и изнудване от него, след като тя слага край на връзката им през 2011 г. В безсилието и злобата си, той си позволява да разпространи снимките в интернет чрез фалшиви профили, прониква в електронната ѝ поща, и прави всичко, за да я унижи и срине. Тя предприема необходимото снимките да бъдат свалени. Незабавно подава и жалба в МВР, към която предава и флашка с разпространените против волята ѝ снимки. Следствието обаче остава без резултат. Сега, когато тези снимки се тиражират, ние разбираме, че те не са изчезнали и вече се превръщат в инструмент за долнопробна атака в политическа кампания. Питам се с какво предизвиках такава грозна агресия, която хвърли човека до мен в дълбок шок и срив? Явно си мислят, че всичко е позволено, за да запазят отровното статукво и да откажат нормалните хора да искат промяна. Аз обаче не се отказвам, напротив - ще водя тази кампания с още по-голяма решимост. Надявам се всичко това да послужи на други млади хора да се предпазят от грешки на кого се доверяват и как се държат в дигитална среда. Благодаря на всички, които искрено ни подкрепят. Давате ни сили в много труден за нас момент. Стоя до моето момиче и я обичам."
Десетки български медии изразиха позиция във връзка с недопустимата  атака на агенция ПИК срещу кандидата за кмет на София на "Демократична България" Борислав Игнатов.
Дарик радио, Actualno.com, "24 часа", Dir.bg, "Дневник", "ТВ Европа", "Епицентър", "Зов нюз", "Капитал", Клуб Z, "Коректно", "Медиапул", БГНЕС, OFFNews, "Под тепето" "Площад Славейков", "Редута", "Сега", "Фактор", Агенция "Фокус", "Фрогнюз" обявиха, че това не може да е журналистика и призовава българските политици и съответните институции не просто да говорят колко недопустимо е такова нещо, а да предприемат адекватни действия - съгласно българските закони.
Пълната позиция:
„Днес е денят, в който българските медии решават, че трябва да поставят границата. Работата ни, честта ни, етиката и правилата ни нямат нищо общо с опита да бъде дискредитиран един от участниците в кампанията за кмет на София по несъвместим с професията ни начин. Това не е журналистика. И ние категорично се противопоставяме на опитите да се нарича така. Още по-категорично възразяваме срещу онези партии и отделни политици, които легитимират подобни „медии“ като им дават интервюта, канят техни представители на събитията си, плащат им за рекламни и PR кампании по време на избори. Днес е денят, в който ние, българските медии, искаме от вас, българските политици, да прекратите това. Ако вашата работа, чест, етика и правила нямат нищо общо със случилото се, разбира се. Всяка друга реакция е фалшива. Днес е денят. Нека заедно да поставим границата!“
Actualno.com, Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7