Откриха склад с над 100 кг наркотици и автомати в София

Начална страница | Свят | България | Откриха склад с над 100 кг наркотици и автомати в София
image

Антимафиоти откриха склад с над 100 кг различни наркотици и автомати в София, съобщи "24 часа".
Подозират, че съоръжението е на лице с прякор Радо Ланеца. Той е сочен за един от тримата лидери заедно със "Стъклето" и "Телето" на най-голяма наркогрупа, залавяна през последните години у нас.
Информацията за открития склад е потвърдил зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той уточнява, че повече подробности по случая ще има по-късно през деня.
"На атаките срещу прокуратурата ще отговорим по един начин - с работа. Независимо дали става въпрос за организирани престъпни групи, които тровят децата ни, както в случая, или за хора, които тормозят бабите и дядовците, майките и бащите ни в малките населени места, заявява Гешев.
По първоначална информация разследващите са открили и т.нар. "счетоводни тефтери" на групата.
Припомняме, че миналата седмица спецпрокуратурата разби организирана престъпна група за разпространение на наркотици, действала в цялата страна. Към момента са задържани под стража 7 лица, но обвиняеми са общо 32 души
Групата на Радо Ланеца е действала на територията на страната от около 4-5 години, като едва от две години е започнало разследване.
Част от лицата са били известни на разследващите от преди, включително и когато техните физиономии бяха разпространени и на плакати от неизвестни все още хора. Тогава плакатите бяха разлепени в центъра на столицата с надпис "Те тровят децата ви". По-късно те се появиха и във Варна.
Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7