България влезе в Гинес с най-дълго преплувано разстояние с една ръка

Начална страница | Свят | България | България влезе в Гинес с най-дълго преплувано разстояние с една ръка
image

Русенецът Теодор Цветков официално е член на реномираното британско издание - Книгата на Гинес.
Познатият с благотворителните си изяви гражданин записа името си в бляскавия алманах за всевъзможни рекорди, в частност за плуване на 10 км с една ръка.
Това се случи миналото лято - на 24 юни 2018 г. в езерото в лесопарка "Липник". Там Теодор плува с благотворителна цел – в подкрепа на фондация "Александър Русев", която се занимава с възстановяване чрез плуване на способностите на деца с двигателни проблеми, за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания.
Дистанцията бе преодоляна за 5 часа и 13 минути, а след  акцията събраната сума бе 1450 лева. "С екипа ми доказахме, че няма невъзможни неща, като посвещавам рекорда си на всички мечтатели", написа в официалната си Facebook страница Теодор.
Припомняме, че през декември 2018 г. в басейна на спортното училище в Русе той преплува 50 км за 16 часа само с ръце. Плуването бе от 16 часа до 8 часа на другия ден и през нощта с Теодор поетапно плуваха и състезатели от местни спортни клубове.
На Богоявление Теодор два пъти е вадил кръста от река Дунав край Русе и веднъж от река Вардар край Гевгелия в Северна Македония. Тази година от 31 май до 22 юни при поредната си благотворителна инициатива той преплува  30 езера в страната в подкрепа на фондация "Нана Гладуиш – една от 8".

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7