Управата на Лос Анжелис награди наши сънародници от името на всички жители на мегаполиса

Начална страница | Свят | България | Управата на Лос Анжелис награди наши сънародници от името на всички жители на мегаполиса
image

Областната управа на Лос Анджелис е наградила наши сънародници със специална грамота “от името на 10-те милиона жители на мегаполиса”. Управата поздравява българския генерален консул в LA Веселин Вълчев, във връзка с благотворителен концерт и с кампанията за набиране на средства за поставяне на паметна плоча за подвига на българския народ, спасил над 50 хиляди български евреи от депортиране в нацистките лагери на смъртта. За отличието съобщи на своята Фейсбук страница г-н Веселин Вълчев.
С набраните средства от кампанията, в която участваха много членове на българската общност в мегаполиса, бяха изработени и после открити – в деня на Националния празник на България – две паметни плочи за спасяването на българските евреи, едната от които пред Музея на Холокоста, а другата – в Музея на толерантността в LA.
В грамотата на Областната управа на Лос Анжелис се подчертава ролята на българския народ, от обикновените хора до царя, на Българската православна църква, на политици и членове на парламента, за спасяването на българските евреи по време на Втората световна война.
“Кулминация на кампанията беше големият благотворителен концерт. С набраните средства бяха изработени и поставени две паметни плочи. На 3 март т.г. бяха открити в тържествена обстановка от вицепрезидента на Р. България Илияна Йотова.
Дълбока благодарност на всички, които се включиха и допринесоха за успеха на кампанията: Ирина Малеева, Славея, Живка, Веселка, Мариана Попзлатева, Оги Цолов, Еди, Данчо, Петро, Ники, Калин, Христина, Роберт, Тед Кочев… (с извинение на тези, които пропускам) и на цялата българска общност. Бъдете благословени.” – пише на страницата си във Фейсбук г-н Вълчев.
Eurochicago.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7