„Атака” оспорва отстраняването на Сидеров

Начална страница | Свят | България | „Атака” оспорва отстраняването на Сидеров
image

Депутатите от „Атака” депозираха писмо до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, в което оспорват решението за промяна в ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”, предаде агенция БГНЕС.
Юридическите аргументи за оспорване на решението изложи Явор Нотев, според който то страда от пороци, които го превръщат в нищожно, а като такова не следва да породи правни последици. Според него депутатите, взели решението за смяната, са се постарали да променят тези правила, които са представлявали пречка за осъществяването ѝ.
Лидерът на „Атака” Волен Сидеров пък заяви от своя страна:
„Продължавам да бъда председател на ПГ на „Обединени патриоти“.
Решението на групата е правно нелегитимно. Ако не реагира председателят на парламента, това ще означава, че си затваря очите пред закононарушението“.
Сидеров определи още действията на колегите си от НФСБ и ВМРО като „задкулисен опит да бъде заличена коалицията“ и подчерта, че те могат да имат и своята геополитическа обосновка, давайки за пример сделката за придобиването на изтребителите F-16.
Лидерът на „Атака” обяви още, че от партията му иска свикване на т. нар. голям коалиционен съвет, както и на политическия съвет на коалицията „Обединени патриоти“. Поканите към лидерите на НФСБ Валери Симеонов и на ВМРО Красимир Каракачанов вече са отправени, а от „Атака“ настояват политическият съвет да се проведе от 15 ч. на 12 юли, в стая 204 на Партийния дом.
От своя страна председателят на парламента
Цвета Караянчева съобщи, че е разпоредила на правния отдел да изследва в детайли случая
с промяната в ръководството в групата на патриотите и допълни, че ще вземе отношение едва след неговото заключение.
Лидерите на ВМРО и НФСБ – Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заявиха, че няма да участват в насрочения за 12 юли политически съвет на коалиция „Обединени патриоти”.
Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов, който е един от двамата новоизбрани съпредседатели на групата на патриотите, обяви, че лидерът на партията Красимир Каракачанов няма да успее да участва в политическия съвет, защото ще бъде извън София заради ангажимент.
„Решенията на парламентарната група са абсолютно законосъобразни.
Те представляват волята на мнозинството и не е достойно да се криеш и да бягаш от реалността, а тя е такава. Мнозинството иска друго ръководство, което да работи, а не да се занимава със скандали от сутрин до вечер. Това е знак, който решително сме дали към „Атака“ и се надявам те да го разберат и да подходят конструктивно“, подчерта той.
От НФСБ също заявиха, че лидерът Валери Симеонов вероятно ще бъде възпрепятстван да участва в заседанието. Според Валентин Касабов няма никакъв спор в това кой е начело на парламентарната група.
 
Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7