Цацаров изиска от ДАНС данните за скритите доходи, имоти и офшорни сметки

Начална страница | Свят | България | Цацаров изиска от ДАНС данните за скритите доходи, имоти и офшорни сметки
image

Главният прокурор Сотир Цацаров изиска от Председателя на ДАНС цялата налична в агенцията информация за лица, заемащи висши публични длъжности, които не са декларирали имуществото си по записания в закона ред.
От прокуратурата посочват, че са изискали и данните събрани от финансовото разузнаване.
Поисканата информация включва данни за банкови сметки, участие в офшорни компании, притежавани недвижими имоти в чужбина и други инвестиции от лица, заемащи висши публични длъжности и недекларирани по съответния ред.
Данните са изискани за имущества, притежавани от лицата, както лично, така и чрез свързани или подставени лица.
Правосъдният министър Данаил Кирилов коментира, че подкрепя главния прокурор в това, че е изискал информация от ДАНС за офшорни сметки, имоти и други инвестиции на лица, заемащи висши държавни постове. Според него е необходимо това да се направи.
Ще извършим всичко, което е необходимо и то в координация с всички държавни институции, заяви в отговор председателят на ДАНС Димитър Георгиев, цитиран от БГНЕС.
Когато сме готови с информацията, ще я представим на вниманието на главния прокурор, допълни Георгиев и подчерта, че ще се положат всички усилия това да стане в максимално кратки срокове.
На въпрос дали не трябва да се изчака първо да минат изборите за Европейския парламент, за да не повлияят резултатите от проверката на тях, той отговори: „Дали изборите са преди или след, това няма никакво значение. Сега сме получили това искане и ще го работим в кратки срокове, за да можем да приключим обективно по всичко“.
 
Източник: Prb.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7