Цял град се обедини в помощ на две деца

Начална страница | Свят | България | Цял град се обедини в помощ на две деца
image

Неделино започна благотворителна акция в помощ на две деца, които останаха сираци. Трагедията на семейството започва със смъртта на майката преди години, а преди два дни починал и бащата. И двамата умират от онкологични заболявания, разказва NOVA.
Всички жители на града са потресени от случилото се и искат да помогнат на двамата близнаци шестокласници. В предаването "Здравей, България" един от чичовците на тийнейджърите обясни, че към момента те са добре психически и физически.
"Най-спешно на първо време е да имат човек до тях. Една от сестрите ми пое грижите. Тя ще стане настойник и ще опитаме да запълним празнотата. Но няма как да се балансират нещата”, коментира  той.
Кметът на града Боян Кехайов обясни, че страницата на общината във Facebook е залята от съобщения от хора, които искат да помогнат на децата.
"От различни краища на страната са. Имаме и от Австралия, и от цяла Европа - наши съграждани, които живеят и работят в чужбина”, обясни градоначалникът. А част от местното население събирало средства в кутия за дарения. Местните помагали и по други начини.
"Засега осигуряваме всичко, което е по силите ни, за да завършат децата успешно учебната година”, увери директорът на училището, където шестокласниците учат.
"Досега не съм имал сериозни проблеми с децата. Според мен в този момент те имат нужда от любов и уважение, не от съжаление”, допълни класният им ръководител.
А желаещите да помогнат може да се свържат с Община Неделино.
 
Източник: vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7