Джордж Клуни и Иванка Тръмп съседи на… сина на Корнелия Нинова

Начална страница | Свят | България | Джордж Клуни и Иванка Тръмп съседи на… сина на Корнелия Нинова
image

Откакто сагата „Апартаментгейт“ се развихри в България, вече всички гледат под микроскоп недвижимото имущество както на политиците, така и на приближените им, че дори се хвърля по едно око, пълно с подозрение, на имотите на съседите. Далаверите и измамата не са чужди за „традициите и обичаите“ на родината ни и е публична тайна, че по високите етажи на властта те се въртят в крупен мащаб. Но в последно време това личностно облагодетелстване започна да не признава граници. И докато средностатистическият българин все повече се свива, за да успее някак да свърже двата края, управляващите живеят по-нашироко от всякога… Този контраст се превърна в често срещана, дори нормална гледка, по нашите земи. Някак по подразбиране сме наясно, че онази величествена „къщичка“, напълно съпоставима с царски палат, която се е „свила“ на близкото възвишение, по една случайност в най-скъпия софийски район, не е построена или закупена с честно припечелени пари. Особено ако в нея прекарва дните си някой олигарх. А всички те, като че ли, са снабдени с изглед към Витоша планина, като столицата, наедно с обикновените й граждани, е разположена удобно в краката им.
Ето защо сериозно впечатление направи адресът на сина на лидера на БСП – Корнелия Нинова, който се е потопил в дълбоките води на американския елит. Съвсем наскоро Рафаел лично се похвали в социалната мрежа на Фейсбук с апартамента си, разположен в Манхатън, най-престижния квартал на Голямата ябълка. Там съседи са едни от най-прочутите имена на днешния хайлайф, сред които попадат актьорът Джордж Клуни, певецът Бон Джоуви, автомобилният състезател на Формула 1 Луис Хамилтън и дъщерята на американския президент Доналд Тръмп – Иванка Тръмп.
Дали е купил жилището или живее в него под наем Рафаел не издава, но във всеки случай пребиваването му в него няма да бъде никак евтино, понеже едно от нещата, с които Ню Йорк се слави по света са високите наеми и цени на недвижимите имоти, които излизат солено дори за жителите на САЩ, водещи среден стандарт на живот. Но синът на Корнелия Нинова със сигурност може да си го позволи, защото за разлика от шмекерите в предела на родината ни, неговите средства са далеч от съмнителни. От почти три години Рафаел работи в банката на милиардера Ротшилд „Голдман Сакс“, където заема поста финансов анализатор, като месечният му приход, по данни в медията, се равнява на $30 хиляди.
В банковата институция 26-годишния нашенец постъпва след 3-месечен първоначален стаж, който изкарва докато все още е студент в калифорнийския университет „Бъркли“ – учебно заведение „родило“ цели 61 нобелови лауреати и заслужено намерило място сред десетте най-уважавани вузове на Америка.
В „Голдман Сакс“ Рафаел Рафаилов се труди рамо до рамо с имена като Жозе Мануел Барозу – бившият председател на Еврокомисията, който към днешна дата му е колега. В историята си банката е била притегателна сила за редица ключови фигури, като трима американски финансови министри са били нейни кадри, а свързани с нея са шефът на ЕЦБ Марио Драги, бившият премиер на Италия Романо Проди, управителят на „Банк ъв Ингланд“ марк Карни и шефът на Световната банка (2007-2012) Робърт Зелик, който в миналото е бил управителен директор на „Голдман Сакс“.
Интересен е коментарът от преди време на вътрешната опозиция на Корнелия Нинова в БСП за разминаването й като майка и партиен лидер, тъй като от партията се борят за добри условия за живот в България и социална справедливост, посредством които страната да се отърси от демографската криза и да осигури по-добри условия за живот за младото поколение, което да остане у дома си, вместо да се отдава на странство. В разрез с вижданията на политическата организация на чието чело е Нинова, синът й заминава за Съединените щати веднага след завършването на Софийската математическа гимназия. Там той записва висшето си образование в „Бъркли“, където годишната такса за обучение се равнява на $70 хиляди, а стипендии за чуждестранни студенти не се предлагат, тъй като се финансира изцяло от американското правителство.
В близкият до Сан Франциско вуз Рафаел се дипломира с докторска степен по математика, финанси, икономика и статистика.
Въпреки че днес е регистриран в най-голямата онлайн платформа за търсене на работа, по всеобщо мнение българинът едва ли ще напусне настоящата си позиция, позволяваща му да води звезден лайфстайл, простиращ се в рамките на прословутата американска мечта.
Синът на Нинова има афинитет към високите скорости, а измежду всички марки от леките автомобили предпочита „Ауди“, „Ламборгини“, „Ферари“ и „Ягуар“. Освен удоволствията на четири гуми е почитател и на модните брандове „Армани“, „Бос“ и „Лакост“, а музикалният му вкус го отвежда към твърдия рок и го прави фен на „Аеросмит“, „Лед Цепелин“ и „Айрън Мейдън“.

Стелиян СТОИМЕНОВ
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7