Марешки, Тоцев и Димов – защо евродепутати

Начална страница | Свят | България | Марешки, Тоцев и Димов – защо евродепутати

България не трябва да приема нелегални имигранти, за това са единодушни кандидатите за евродепутати на „Патриоти за Валери Симеонов”, „Атака” и „Воля – Български родолюбци”. Така те коментираха пред NOVA призива на папа Франциск за повече гостоприемство за бежанците.
„Аз съм единственият от кандидатите за евродепутат, който не иска да става евродепутат, не иска да става депутат, не иска да става министър, не иска да се бори с картелите, а просто иска българите да живеят добре, да има нормални управляващи, нормални правила за бизнес в държавата и понеже няма, хората отдолу постоянно казват: „Искаме да дойдете да станете кмет на Варна, искаме да си останете в българския парламент,за да свършите работата, искаме и в ЕП да отидете, за да вдигнете проблема с грабежа в България на по-високо ниво, искаме да продължаваме да правите бензиностанции и аптеки”. Това каза водачът на листата на „Воля – Български родолюбци” Веселин Марешки. „Аз съм кандидат на българския народ”.
Водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов” Венцислав Тоцев заяви смисълът на изборите за европейски парламент е определена политика да получи подкрепа. „Не е важно някой да стане евродепутат, а е важно определена политика да получи подкрепа. В основата на участието в европейските избори е да успееш да наложиш някаква идея, така че тя да бъде важна за останалата част от политическия и обществен живот”, заяви той.
„Имаме духовност, древна цивилизация, християнска. Аз като българин, патриот и учен искам България да оцелее. Искам да видя силна България, социална справедливост, равнопоставеност и доходи, с които хората да могат да живеят в социална равнопоставеност. Моята цел е да запазя България като център  на православната цивилизация. България да бъде силен фактор – геополитически, политически субект в Европа”, каза водачът на листата на партия „Атака” Георги Димов и добави, че „Европа не е само икономика и не всичко е икономическо  и материално”.
Тримата кандидати коментираха и темата за доходите на българите.
„Темата за доходите е основна, защото, ако говорим за двоен стандарт, не можем да си представим как държави, които са водещите в Европа, които задават тона, като Германия, като Франция, имат минимална заплата от 1500 евро. Партия „Атака” внесе призив към Юнкер за минимална европейска заплата. Това е актуална тема и виждаме, че се вдига глас в Европа за това нещо. Партия „Атака” ще се бори по всякакъв начин за повишение на доходите на българина”, каза Георги Димов.
„Нормално е темата за доходите да бъде важна за всеки човек без значение какви са изборите. Трябва да бъдем наясно, че да определяме минимална работна заплата или пенсия в европейката политика е популизъм, което може да се хареса на една част от хората, но разбирането за ЕС и какво можем да вземем от там е съвсем различно”, смята Венцислав Тоцев.
Веселин Марешки заяви, че най-важната тема за българите трябва да бъде образованието, а не доходите.
„Много е жалко, че в 21 век поставяме на първо място въпроса за доходите. В 21 век хората в България са още роби и се борят за свободата си, за насъщния, а не затова да кажат, че първото нещо е образованието. За мен по-важното е образованието на хората, с което да им дадем шанс да работят и да успяват навсякъде по света”, каза той.
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7