Пуснаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест

Начална страница | Свят | България | Пуснаха Десислава Иванчева и Биляна Петрова под домашен арест
image

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест. Това реши Апелативният спецсъд, съобщи NOVA.
Мотивите на съда са, че няма опасност да се укрият, не се изисква по-тежка репресия от домашен ареста, имат забрана да напускат страната, силно занижен е рискът да извършат престъпление, и двете са с здравословен проблем.
Съдът отмени и запора на сметката, по която дъщерята на Биляна Петрова си получава стипендията.
По-рано днес стана ясно, че Николай Хаджигенов е новият адвокат, който представлява отстранения кмет на община "Младост" Десислава Иванчева, предаде БГНЕС.
За новата защита стана ясно при започване на заседанието на Апелативния спецсъд, който днес решава дали да освободи под домашен арест Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Двете бяха задържани веднага, след като на 15 април Специализираният съд осъди Иванчева на 20 години лишаване от свобода, а Петрова на 15 години.
Третият подсъдим по делото за подкуп – Петко Дюлгеров получи 12 години лишаване от свобода. И на тримата им бяха наложени глоби – общо за 37 хиляди лева и забрани да заемат държавни длъжности.
Делото днес започна с половин час закъснение и бе отложено с 40 минути по искане на Иванчева и Петрова, посочва NOVA. По думите им те били в сливенския затвор и имали нужда от малко време да говорят със защитниците си.
Десислава Иванчева е независим кандидат за евродепутат. Ако не бъде освободена днес, ще води кампанията си от сливенския затвор.

Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7