Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски

Начална страница | Свят | България | Уволниха Виктория Бехар от Нова тв заради въпроси за Делян Пеевски
image

Мениджърът „Стратегическо развитие“ на новините в Нова телевизия Виктория Бехар е била освободена от поста си малко повече от два месеца, след като бе назначена на него. Според неофициална информация причината е, че на планьорка попитала новия шеф на новините Миляна Велева за отношенията ѝ депутата от ДПС Делян Пеевски. Това става ясно от материал на "Свободна Европа".
Назначението на Миляна Велева, която е бивш ръководител в ТВ 7 и Канал 3 и сестра на Зинаида Златанова, беше първата промяна на високо ниво в Нова телевизия, след като телевизията беше купена официално от братята Кирил и Георги Домусчиеви на 22 февруари. Велева оглавяваше новините на ТВ 7 в края на периода, в който медията беше под контрола на банкера Цветан Василев – от септември 2013 г. до фалита на КТБ през юни 2014 г. След това Велева стана шеф на новините на Канал 3. Нова телевизия се разделя със Силва Зурлева?
Именно заради това въпросите към нея от новите ѝ колеги за обвързаността ѝ с депутата от ДПС не закъсняват, разкриха източници от Нова тв. Това е станало по време на обща планьорка в телевизията непосредствено след встъпването ѝ в длъжност.
Към Велева е бил отправен въпрос дали с назначаването ѝ в телевизията тя е получила конкретна задача, предвид факта, че към този момент в новините работят двама души на ръководни позиции – Бехар и главният изпълнителен продуцент Даниел Чипев. Отделно от това генерален директор „Информация“ и член на мениджърския съвет е бившият генерален директор на БНТ Вяра Анкова. Велева е отговорила, че това касае само нея и собствениците на Нова, според "Свободна Европа".
Велева е била питана директно дали се асоциира с медийната политика на медиите, контролирани от Пеевски, на което тяе отвърнала, че е в гилдията от 18-годишна и през тези години е работила за много хора.
На въпрос дали смята, че политическите събития трябва да бъдат отразявани така, че медията да не се конфронтира директно с определени участници в тях, Велева е заявила, че по принцип вярва в баланса в живота. След повторното задаване на същия въпрос тя е повторила, че вярва в балансираното отразяване.
По неофициална информация на "Свободна Европа", потвърдена от няколко присъстващи на тази планьорка, Виктория Бехар е задавала неудобните въпроси по темата "Пеевски". Седмица по-късно тя е уведомена, че собствениците на Нова не желаят повече да работи за тях.
Уволнението ѝ е предизвикало сериозно недоволство в нюзрума, разказват пред "Свободна Европа" работещи там. Последвали са въпроси към Велева дали е знаела предварително какво ще се случи, а тя е отговорила, че журналистите са "наемни работници" и собствениците на телевизията не им дължат обяснения.
Освобождаването на Бехар става непосредствено след като Нова телевизия би по рейтинг bTV и БНТ за отразяването на визитата на папа Франциск в България - при това със сериозна преднина! Според официалните данни, разпространени от Нова, над 5-часовият неделен ефир заради папата е привлякъл над 22% от телевизионната аудитория на възраст между 18 и 49 години, докато bTV е била с малко над 17%, а БНТ с едва малко над 5% дял.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7