Бурята в Силистренско нанесе щети, в Добричко няма поражения

Начална страница | Свят | България | Бурята в Силистренско нанесе щети, в Добричко няма поражения
image

Обществени, стопански и жилищни сгради пострадаха от бурята, преминала над Силистренска област. В село Искра, община Ситово, вятърът е отнесъл голяма част от покрива на местното Основно училище "Стефан Караджа" и там днес и утре няма да се провеждат занятия, съобщава кметът на селото Сезгин Алиибрям.

Пострадали от стихията в населеното място са и ферми, краварници, оранжерии и домове, където стопаните са започнали ремонти. В село Сребърна, община Силистра, половин покрив е хвръкнал на стотици метри от къщата. От останалите общини няма сигнали за щети от бурята. На отделни места е паднала градушка.

На пет сигнала за паднали дървета са реагирали огнеборците на 1 май за времето от 17.25 часа до 18.00 часа, съобщиха от ОД на МВР. Произшествията са станали по бул. „Македония“ и улиците „Тутракан“, „Патриарх Евтимий“, „Дръстър“ и „Христо Ботев“ в Силистра и на една от улиците в село Калипетрово.

Дърветата са изрязани и отстранени от платната. Противопожарни екипи са се отзовали на други два сигнала – за прекършен клон и опасно надвиснали ламарини на покрив на сграда в областния град.

В област Добрич няма нанесени щети от силния вятър на 1 май, съобщи за Дарик шефът на Пожарната комисар Дарин Димитров. Спасителите са отстранили паднало дърво от улично платно в областния град, което не е нанесло поражения.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7