Китайски туристи заловиха джебчийка във Велико Търново

Начална страница | Свят | България | Китайски туристи заловиха джебчийка във Велико Търново
image

Китайски туристи заловиха джебчийка във Велико Търново, съобщава NOVA.

Докато те разглеждали забележителностите, сръчната обирджийка забелязала тях. Но и те я видели - точно, когато посегнала към чантите им. Китайците обезвредили джебчийката, като я повалили на земята пред един от хотелите, докато дойде полицията.

Свидетели на карате-екшъна публикуваха снимки във Facebook. Тя е задържана за 24 часа. Повдигнато й е обвинение за опит за извършване на кражба. Това съобщи зам.-директорът на ОД на МВР, Велико Търново комисар Христо Христов. Жената се казва Събка и е от Самоводене. Тя е на 25 години.

„Лицето е направило опит да извърши кражба на вещи от дамска чанта. Вероятно се касае за парични средства и портмоне. Тя е била забелязана от други туристи от групата. Те са уведомили евентуалната потърпевша и така са предприети действия”, посочи Христов. По думите му, тя не е успяла да вземе вещите.

Туристите успели да задържат джебчийката за 20 минути, докато чакат полицията. „От извършената проверка се установи, че колегите са извършвали друга проверка в кв. „Бузлуджа”, който е доста отдалечен от мястото на деянието. Затова се е получило закъснение”, обясни още комисар Христов.

Според него, тя е известна на полицията. „Извършвала е такива престъпления, когато е била на 12 години”, посочи още Христов. Когато бъдат приключени процесуално-следствените действия, прокуратурата ще прецени дали жената ще бъде задържана с допълнителна мярка за 72 часа или ще бъде освободена.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7