Къщата, заради която подаде оставка зам.-шефът на Фонд Земеделие

Начална страница | Свят | България | Къщата, заради която подаде оставка зам.-шефът на Фонд Земеделие
image

Собствениците на къща за гости, заради която подаде оставка зам.-изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова, потвърдиха, че я познават, но отрекоха тя да има нещо общо с бизнеса им.
По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на земеделието Румен Порожанов поиска оставката на Иванка Багдатова-Мизова, след като стана ясно, че телефонът й е обявен като контакт в сайт за резервации на къща за гости „Тара“ в село Юндола. Става дума за две къщи, в които могат да се настанят 15 души.
В ефира на NOVA кметът на Юндола и съпругата му Мехмед и Емине Местан отрекоха бизнеса им с къщите за гости да има нещо общо с Мизова. По документи собственик на двете къщи е Емине Местан. Семейството призна, че познават вече бившата зам.-шефка във Фонд "Земеделие", защото свекърва й имала имот в Юндола, но твърдят, че не са я виждали от години. Мехмед Местан твърди, че вчера е разбрал, че Мизова е шеф във фонд "Земеделие".
Семейство Местан казаха, че не знаят как телефонът на Мизова се е появил в сайта на мястото за настаняване. Онлайн рекламата им била предложена от техен гост преди години. Те казаха още, че откакто притежават къщата, многократно са били обект на проверки от различни институции, включително ДФ "Земеделие".
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7