София и Раковски се приготвят за папата

Начална страница | Свят | България | София и Раковски се приготвят за папата
image

Столичната община въвежда ограничения на движението в София заради посещението на Негово Светейшество папа Франциск и парада на Гергьовден.
От тази вечер до сутринта на 7 май се ограничава движението и паркирането на автомобили около "Св. Ал. Невски“ и Ларгото. Бул. "Цар Освободител“ ще бъде затворен за движение също от тази вечер до 6 май вечерта в участъка между ул. "Раковски“ и Ларгото.
Заради военния парад на 6 май движението ще бъде спряно от Ректората на Софийския университет до бул. "Кн. Мария Луиза“. Променя се и маршрутът на нощния транспорт в София през центъра в периода 3 - 6 май.
Подготовката в Раковски
В град Раковски папа Франциск ще се движи по определен маршрут със своя папамобил и всички ще могат да го видят. Това съобщи на брифинг кметът на Раковски Павел Гуджеров, цитиран от "Фокус".
В Раковски папата ще пристигне около 10,30 часа, а Светата литургия за първото причастие в храма ще започне в 11,15 часа. В църквата ще бъдат допуснати около 200 деца с родителите им и граждани със специален пропуск, като общият им брой няма да надвишава капацитета на храма от 750 души.
Около 14,30 часа папа Франциск ще потегли към храма в кв. Секирово "Св. Михаил Архангел", където ще се състои среща-беседа с представители на всички енории и движения в западното православие.
След 9,00 часа на 6 май в Раковски ще може да се влиза само през селата Шишманци и Брезово. За движение ще бъдат затворени улиците от централната градска част, както и пътните връзки между кварталите "Парчевич" и "Секирово" с кв. "Ген. Николаево". За гостите от страната са осигурени два буферни паркинга с по над
5000 паркоместа - пазарът в кв. "Секирово" и селскостопанското летище на кв. "Ген. Николаево". Желаещите да нощуват в каравана или на палатка на 5 срещу 6 май могат да го направят на градския стадион, допълни кметът.
Директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че за обезпечаването на събитието са ангажирани много полицейски сили, в това число и от други региони. Той уточни, че по-конкретно мерките за сигурност ще бъдат обявени утре в МВР - София. По думите на Илков достъпът до двата храма е уреден от църквата, а до площадите пред двете църкви ще се стига през специални зони за достъп.
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7