Има ли надежда за България?

Начална страница | Свят | България | Има ли надежда за България?
image

Историята на възрастен човек от Пловдив успя да трогне хиляди потребители в социалните мрежи. Той остава сам, след като съпругата му почива, и сега продава покъщнината си. За него разказа във Фейсбук Боянка Иванова – основател и директор на първото българско лицензирано училище в Чикаго и САЩ «Джон Атанасов».

Дядо Йордан продава последните си посуда, защото вече е сам и му е нужна само една чиния и една лъжица. Ако му подадете пари, няма да ги приеме, без да си изберете нещо.
“Защо ми са парите, ако нищо не вземеш, жал ми е да хвърля всичко това, много години с тях съм живял. Избери си две чинии за тези пари.”
Не го подминавайте. Утре ще е пак на подлеза на културен център “ТРАКАРТ” от страната на “Понеделник” пазара, Пловдив. Обеща ми да донесе нова покъщнина.
Поклон пред достойнството на българския пенсионер!” – пише Боянка Иванова в социалната мрежа Фейсбук.

Боянка Иванова сподели по-късно за нашето издание:
«Не бях виждала стар човек да продава посудата си. Но не взима парите, ако не си избереш и вземеш нещо. Даже ги оставя небрежно, вятърът ги отвява, а той обяснява коя чиния откога е. Взех си една от тях и едно бърдуче, което може да свири, само и само да го съглася да вземе 10 лв.
Не очаквах толкова голяма реакция в мрежата. До момента на поста са реагирали над 8 500 души коментарите са над 700, около 7 000 са споделили публикацията. Повечето са млади хора.
Има надежда за България, мисля си днес.»


Eurochicago.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7