Пътят на Галина: от Ямбол, през Дания до световна титла

Начална страница | Свят | България | Пътят на Галина: от Ямбол, през Дания до световна титла
image

Историята на Галина е точно толкова невероятна, колкото и самата Галина.
Само с едно колело, тя наистина превзема света, защото става световен шампион.
Но животът й преди върха е едно много опасно изкачване, което е единствено и само за смелите.
Галина Риом-Ройбек е родена в България, но е осиновена в Дания. Първите й спомени, както самата тя споделя, са свързани с тежките условия в дома за деца, лишени от родителска грижа, в който тя живее.
"Живеех в дом без достъп до външния свят, с лоши храна и  хигиенни условия", спомня си Галина и допълва: "Животът ми започна, когато се преместих в Дания. Бях много темпераментно момиче, пълно с фрустрации. Аз съм човекът, който съм днес, благодарение на родителите ми и тяхното търпение."
Галина е осиновена, когато е на 4 години.
Малко след като пристига в страната на викингите, родителите й я завеждат на цирк. Там малката Галина ще види нещо, което завинаги ще се отпечата в живота й - юнисайкъл*. Тя се влюбва и знае, че именно чрез него ще успее да изразява себе си.
Както самата тя споделя - винаги е била активно дете и е опитвала различни дейности.
Това, което обаче винаги е искала да бъде, е цирков артист: "През целия ми живот, от първия човек, който ме е попитал с какво искам да се занимавам, винаги съм отговаряла с гордост и увереност, че искам да бъда цирков артист. Бях на 18 години, когато започнах да следвам в училището за съвременно цирково изкуство в Копенхаген - "AFUK (The Acadamy For Untamed Creativity)".
Най-вдъхновяващото да бъдеш студент там според Галина е възможността, която й е дадена да бъде себе си. Какво още й дава цирковото училище? "Да се осмелиш да излезеш с идеята си, да я развиеш - и също така, да не те е страх да се провалиш. Едновременно да знаеш как да се бориш за мечтите си, но и да бъдеш реалист."
Освен свободата да изразява себе си, Галина си спомня и за инцидентите, които е претърпяла. "Случи се, когато бях втора година в училището, след двудневни изпитни постановки пред публика." Галина е последна в програмата и трябва да изпълни номер на трапец.
"Не можах да видя трапеца, заради силния прожектор, който  беше насочен право срещу очите ми. " Галина е ударена от близо 12-килограмовото съоръжение в главата.
Тя пада пред близо 300 души, а нейните състуденти й помагат да се изправи. Тя си спомня, че се покланя на публиката, трепереща.
А хората я изпращат от манежа с бурни аплодисменти.
Въпреки този опит, Галина споделя, че човешкото тяло и неговите възможности са нещо, което я изумяват и вдъхновяват.
Галина, момичето, което идва от Ямбол в Дания, успява да завърши училището, да стане успешен цирков артист и ... световен шампион по юнисайкъл през 2010 година в дисциплините "свободен стил" и "трейлс". 
Това обаче далеч не е краят на нейната история.
Колелото в цирка, което малката 4-годинша Галина вижда в цирка в Дания, ще се окаже знаково за живота й - защото  с едно негово чудно завъртане, тя ще се озове отново в България.
Преди две години и половина Галина се връща в родината си, за цирков фестивал, който трае две седмици.
Момичето обаче остава в страната и в момента организира Социален цирк (запознава малчугани от домове за деца, лишени от родителска грижа с цирковото изкуство) и MiniArtFestival, който вкарва цирка в градската среда.
Вдъхновяващата история на Галина за пътя от Ямбол през Дания до световна титла можете да чуете на TEDx Sofia.
Юнисайкъл - велосипед с едно колело, който се задвижва единствено и само от физическата подготовка на колоездача и умението му да спазва равновесие
 
Източник: miniartfest.com uniconxv.co.nz tedxsofia.org, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7