Внезапно почина легенда на българската музика

Начална страница | Свят | България | Внезапно почина легенда на българската музика
image

Българската музика е в траур заради неочаквана загуба. На 62 годишна възраст издъхна легендата Матьо Добрев. Българската народна музика се разделя с един от хората допринесли най-много за нея.
"Много рано ни напусна,приятелю. Имаше още много музика да изсвириш и да топлиш нашите души ! Ще останеш завинаги в нашите сърца !Никога няма да забравим добрините ти! Обичаме те и сме сигурни,че ще бъдеш на по-добро място! ПОЧИВАЙ В МИР", написа във "Фейсбук" певицата Катя Георгиева.
Матьо Добрев е роден на 24 март 1957 г. в Стралджа. Баща му е един от най-добрите кавалджии, учил се е от „класиците“ Драган Карапчански и Никола Ганчев.Матьо започва да свири още от дете, сериозно с музика започва да се занимава при създаването на оркестър „Стралджа“. На 12 години прави и първите си записи в радиото. Творческият му път се свързва с различни групи и състави.
Известно време е бил учител по кавал в СМУ “Филип Кутев“ в Котел. Там той сериозно работи с новото поколение музиканти. От 1996 г. Матьо Добрев свири в оркестър „Тракия“ на Иво Папазов – Ибряма. Участва и в интересната формация „Виртуозите на Тракия“, с която са поканени да участват в Коледен концерт в Брюксел, организиран от Фондация „Йехуди Менухин“.
Поклонението беше на 09.04.2019 г. в родният му град Стралджа.

Fakti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7