Абсурд - има модерна болница, няма лекари

Начална страница | Свят | България | Абсурд - има модерна болница, няма лекари
image

Единственото родилно отделение в цялата област Ямбол, с население от около 120 000 души, е пред затваряне, съобщава NOVA.
Ражданията в МБАЛ „Св. Пантелеймон“ ще бъдат спрени от 1 април, ако болницата не намери неонатолог.
В продължение на няколко месеца здравното заведение използваше услугите на специалисти от други градове, но вече няма как тази практика да продължи.
„Всичко е на спешност, аз работя всеки ден. Един такъв много интензивен труд трябва да бъде в определен период - два, три, пет месеца, не може да се работи само така”, коментира д-р Димитрова от неонатологията в Ямбол. Лекарката скоро заминава на специализация.
Освен неонатолози, в отделението не достигат и акушер-гинеколози. Двамата останали лекари едва смогват с работата в родилното отделение, където годишно се раждат около 400 бебета.
Абсурдното е, че неонатологията е оборудвана с най-съвременна апаратура и модерни кувьози.
„Може би ще се наложи временно да преустановим тази дейност - ражданията. Обиколили сме почти половин България - София, Пловдив, Сливен, Нова Загора, Стара Загора, Бургас, Търговище, Пазарджик, Варна. Въпреки условията, които предлагаме, и достойното заплащане, никой не пожела да дойде да работи в Ямбол”, коментира директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон” д-р Панайот Диманов, който сега се надява държавата да намери решение на проблема.
 
Vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7