Получаваме покана за чакалнята на еврозоната юли

Начална страница | Свят | България | Получаваме покана за чакалнята на еврозоната юли

През юли 2019 г. ще получим покана за чакалнята на Еврозоната. Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес форум.
Същото се отнася и за мониторинга на ЕК върху България.
Имаме три неща да изпълним. Имаме прекрасна среда за инвеститорите. Инфраструктура, която се гради, добави Борисов.
Изпълнили сме абсолютно ангажиментите си към ЕС, стриктно спазваме и опазваме границите на ЕС, подчерта премиерът.
За бизнеса е важно стабилни данъци, огромен фискален резерв, гарантиран чрез МВФ евро-лев. За Шенген не съм сигурен, защото има една или две държави, които са егоисти. Чисто егоистично тези държави пазят интереса на своите народи, затова и ние го отнасяме в случая България и Румъния. По море няма да са прави ако не ни пуснат, отбеляза още Борисов. Той уточни и че външният дълг ще продължава да пада.
За Брекзит Борисов коментира, че всички чакаме 12 април. Колкото и да изглеждаме оптимисти, строят митници, назначават служители, подготвят се КПП-та и всички наши министерства се готвим за Брекзит без договор. Последиците ще са много тежки за всички, уточни Борисов. Понеже Германия винаги плаща сметките, затова предполагам, че и канцлерът най-много се тревожи.
По отношение на икономиката премиерът каза, че от 2009 г. насам икономиката започва да бълва и да работи. „И е така във всички сфери. В тези данни наша намеса няма. Организацията на Велев отчита спада на сивата икономика, имаме изсветляване на икономиката. Вчера четох изказване на моя приятел Вучич, сърбите са много по-емоционални от нас, ние сме малко по-хладни, имаме дисциплина, да не правя други сравнения, защото си имаме характер. Ние полагаме също огромни усилия и имаме най-ниския външен дълг, финансова дисциплина години наред поддържана. ЕЦБ каза, че няма проблеми в България, няма какво да дискутираме, обясни още Борисов.
 
Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7