Борисов атакува „червената буржоазия” в Брюксел

Начална страница | Свят | България | Борисов атакува „червената буржоазия” в Брюксел
image

„За съжаление, разделението в България продължава, защото виждате, че тези, които наложиха геноцида срещу българския народ и ги изтребиха цялата интелигенция през 1944-1945 г. по лагерите в Белене, Скравена, Ловеч и къде ли не, ги няма и днес. Сиреч, никой не иска да се помирява. Точно обратното. Техните деца и синове напъват да дойдат като троянски коне в Европейския парламент и към ден днешен”, коментира премиерът Бойко Борисов, който заедно с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни участва в официалното откриване на изложбено пространство „Атанас Буров” в Брюксел.
„Няма да си разваляме повече настроението с тях, защото действително имаме една възможност, една историческа несправедливост да бъде не само изтрита, а и да се даде дължимото”, подчерта Борисов.
По думите му Атанас Буров пръв е прозрял и е казал много ясно, че бъдещето на България е Европа и е бил личен приятел тогава с посланика на Съветския съюз, защото е знаел, че нашето геостратегическо място е такова, че и с великата сила Русия не трябва да се караме, а да бъдем в добри прагматични отношения.
„Но нашата пъпна връв трябва да бъде Европа – така, както е към ден днешен. Питайте, когато управляваше БСП, защото тя не се е отказала от името и историята си, какво значи страх, истински страх. Какво значи да дойдат и да ти вземат къща и всичко, което имаш и да те изгонят, безпардонно, с Народен съд. Кога забравихме всичко това? Сочат Буров, че бил буржоа, а те какви са били след 1945 г.? Кои бяха най-хубавите жилища в България?” каза Борисов при откриването, на което присъства и внучката на Атанас Буров - Ивана Стоянова.
„И моето семейство е било преследвано, и на Андрей Ковачев е било. Да ви кажат БСП, защото тя не се е отказала от името си и от историята си какво значи страх, истински страх. Кога забравихме всичко това? Сега пак да им го позволим? Колко семейства? Интелигенцията, цветът на България! Какви са били червената буржоазия след 45-та година? Кои бяха най-хубавите жилища в България? Кой живееше на „Позитано”, кой живееше на „Оборище”, кой живееше в най-скъпите, най-хубавите квартали – „Лозенец”, „Изток”, „Червена армия”, попита премиерът.
„Кой – родителите на сегашните права за демокрация! Докато ние в село Банкя ни казваха, че „Мерцедес”-ът не е хубав, защото има кофти двигател. „Лада”-та изглеждала по-грозна, но на „Мерцедес”-а му бил кофти двигателят”, заяви Борисов.
Източник: БГНЕС, Фокус, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7