Борисов за апартаментите: Гадно ми е! Не ни оправдава, че другите са маскари

Начална страница | Свят | България | Борисов за апартаментите: Гадно ми е! Не ни оправдава, че другите са маскари
image

Премиерът Бойко Борисов заяви, че му е неприятна темата за апартаментите на заместника му в партията Цветан Цветанов.

"Много ми е тъжно и гадно, защото обяснение има. Говорих с Цветанов по телефона. Ще говоря още веднъж с тях, но не ми е приятна тази тема. Според тях е законно", коментира той пред журналисти.

Борисов обясни, че ще изчака "кратко време" прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат.
"Трябва да се изправя и срещу колегите от ГЕРБ, които казват: "При всеки случай ти жертваш, режеш глави и махаш, докато нашите политически опоненти застават вкупом и казват: "Ние подкрепяме виновните", коментира той.

Борисов заяви, че дори само нарушение да има, много внимателно ще проследи тези сделки, защото решенията са много тежки в кратко време преди изборите.

"Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги сме вземали правилните решения. И това, че другите са маскари, нас не ни оправдава", посочи той.

"Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли така, това е тежкият въпрос за нас, той е морален въпрос", каза още Борисов.

Според него всичко е много добре планирано преди изборите.

"Цветанов също трябва да си направи изводите, откъде дойде тази атака по това време, но това пак не ни оправдава. Като се видим, разговорът няма да е дали е законно или не, би трябвало да е законно, не са деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а цялата гадост, която ни удря, е за нещо толкова битово и ненужно", каза той по повод имотните сделки на Цветан Цветанов.

"Яд ме е. Толкова добри неща правим. Отива ни енергията ей така. Възложил съм на Ананиев да поправи методиката за медицинските сестри. Ако трябва да се доплатят още, ще доплатим, да са доволни", каза Борисов.

Той посочи, че е разтревожен от случващото се по темата Брекзит.

"Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем - и пълна неяснота", каза премиерът и напомни, че може да има кратка отсрочка, но ако се чака до 30 юни, британците ще трябва да вземат участие в Европейските избори.

Много тежък разговор ще бъде днес, прогнозира министър-председателят в Брюксел. Според него ще се работи цяла нощ, а времето изтича.

dnes.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7