Нинова: Гигантската манипулация! Отговор от ВМРО

Начална страница | Свят | България | Нинова: Гигантската манипулация! Отговор от ВМРО
image

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини управляващите в сделка с ДПС и оправда излизането на левицата от парламента. От ВМРО отговориха, като посочиха, че промените в Закона за вероизповеданията е нямало да минат на първо четене, ако социалистите са били в Народното събрание.
„Вчера ГЕРБ обявиха намерението си за промяна в Закона за вероизповеданията – да не се опрощават, а да се разсрочат задълженията на мюфтийството към държавата. За нас от начало и докрай това е сделка между ГЕРБ, Обединени патриоти и ДПС, за да се спаси правителството”, това заяви Корнелия Нинова.
Според нея, яко не е била БСП, това щяло да мине тихомълком и никой да не разбере.
„Искам да припомня малко факти. През декември 2018 г. този въпрос го обсъждахме и гласувахме в парламента. Тогава бяхме против - и гласувахме, и говорихме против. Някой в държавата да разбра, че има проблем? Сега БСП е извън парламента. Миналия вторник ние първи заявихме какъв е проблемът и вече осми ден се коментира. Къде БСП е по-силна – в парламента, в цялото, общото, в говорилнята, където никой не чува нашата различна позиция, или извън парламента, когато поставя същия въпрос, по същия начин и виждате каква е реакцията?”, запита реторично Нинова.
Тя подчерта, че новото предложение е „завоалирано старо”, защото се „спира принудителното изпълнение за тези задължения, държавата няма да си ги търси да ги събира. Разсрочва задълженията, но никой не казва за колко време, при какви условия”.
„След като ние поставихме така въпроса се започна с гигантската манипулация. Това било въпрос на национална сигурност. Ако не се опростят дълговете ще се радикализира обществото и БСП създава етническо напрежение. Питам ги сега като отмениха опрощаването има ли опасност за националната сигурност?  Изведнъж  този въпрос в устата на Цветанов вчера стана правен казус. Според нас сделката продължава. Гарантирам ви, че това предложение на ГЕРБ ще бъде одобрено единодушно от ОП и ДПС. Просто, защото така е договорено. Уж нова сделка, но тя е старата под различна форма. Замазват очите на хората, за да просъществува възможно най-дълго новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП”, заяви Нинова.
„Ние не влизаме в разговори с ДПС. Нашето присъствие във властта и основна причина за участието ни в това управление е да държим вън от властта ДПС, която е партия на антибългарска основа. Тя, включително и корупционно, съсипва държавата”, отвърна заместник-председателят на ВМРО и депутат от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.
„За мен е странна тази хиперактивност на Корнелия Нинова. Първо – ако нейните народни представители бяха в зала, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. Второ – доколкото помня тя беше съвносител, заедно с Карадайъ и Цветанов по законопроекта, който обслужваше ДПС, буквално преди няколко месеца”, каза Веселинов.
Той определи като „извънпарламентарен опозиционен шум“ всичко казано от Нинова, който според него е „добре пласиран в медиите“ и цели да създаде усещане, „че тя се бори за някаква кауза“.
Той допълни, че коментира предпазливо решението на ГЕРБ да се откаже от финансовата амнистия на вероизповеданията, защото то не е официално разписано. „Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат. В края на краищата бяхме разбрани”, посочи Искрен Веселинов и добави „Упреци от г-жа Нинова, чиято партия 3 пъти е управлявала с ДПС и доколкото разбираме пак се кани да го прави, са леко наивни”.
 
Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7