Обвинените за кражбата на картините: Не знаем какъв Майстор

Начална страница | Свят | България | Обвинените за кражбата на картините: Не знаем какъв Майстор
image

Признание, че въобще не знаел какво краде направи пред журналистите Антон Антонов - единият от двамата обвинени за откраднатите картини на Майстора, за които прокуратурата поиска от съда мярка „задържане под стража”.
Днес Софийският районен съд (СРС) гледа мярката му за неотклонение както и на другия задържан Виктор Христов.
"Нямаме представа какъв Майстор", каза мъжът, който заяви, че не е знаел какво краде: „Въобще не знаех и съжалявам много, че съм го направил”, каза Антонов. По разказа му той и съучастникът му работили за друг човек – Наско Дългия. „Той ни закара, показа ни къде е къщата на човека, че хората са в чужбина, че трябва до 2-3 дена да направим кражбата”, каза мъжът. На въпроса кой е тоя човек, каза: „Наско Дългия му викат". Антонов и съучастникът му се съгласили да извършат кражбата срещу 5000 лева.
Според обвинението те отнели чужди движими вещи - 15 картини, 1 сабя с ножница, цигулка в калъф и пишеща машина от къщата в София.
Софийският районен съд уважи искането на прокуратурата и все мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо двамата. Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Софийски градски съд (СГС).
Общо четирима бяха задържани и обвинени след кражбата на произведения на изкуствата от къща на наследници на Владимир Димитров – Майстора в столицата. Освен двамата физически извършители на кражбата Антон Антонов и Виктор Христов, прокуратурата повдигна обвинения на още двама в схемата - А.Йовчев и Б.Найденов. Срещу гаранция от по 5000 лв. Йовчев и Найденов бяха пуснати.
Освен картини на Майстора, крадците задигнаха платна на Димитър Киров – Ди Киро, Вили Николов и други български художници.
Източник: Nova.bg, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7