Започна събарянето на незаконните ромски постройки във Войводиново

Начална страница | Свят | България | Започна събарянето на незаконните ромски постройки във Войводиново
image

Събарянето на незаконните къщи в село Войводиново започна. Акцията тече при засилено полицейско присъствие. Бутат се сградите, които са опасни за живота и здравето както на живеещите в тях, така и на преминаващите и за които кметът на община „Марица“ Димитър Иванов издаде заповед с предварително изпълнение.
Над 20 роми са започнали да изнасят багажа си и от Войводиново тази сутрин, съобщи по-рано през деня началникът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. Те напускат махалата, която опустя след инцидента с пребития в селото 33-годишен Валентин Димов - командос от специалните сили.

Съставени са им 11 акта по Закона за гражданска регистрация и 1 по Закона за личните документи. От вчера има издадени 16 констативни протокола от Община Марица. 15 са опасните постройки, които са описани от админстрацията, от Пожарната и от представители на ЕВН, които подават електроенергия в района.

Жителите на ромската махала са се снабдявали с ток нерегламентирано чрез опънати кабели, които са висели между обитаемите от тях дървени сгради. Това е много опасно не само за тях, а и за съседните къщи. Затова в съвсем кратък срок опасните постройки ще бъдат премахнати, а за останалите ще се чака да изтече законовият срок за обжалване, каза още шефът на полицията в Пловдив.

От думите му, стана ясно още, че проверките на общинската администрация относно незаконното строителство ще продължат и занапред. Старши комисар Илков беше категоричен, че органите на реда ще продължат да осигуряват обществения ред в селото и няма да попуснат ескалация на напрежението и безредици.

Припомням, че тази вечер жителите на Войводиново излизат на пореден протест. Пред Дарик един от жителите на селото заяви, че настояват за адекватни и справедливи наказания на нападателите роми, както и за разчистване на селото от незаконните постройки и незаконно пребиваващите.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7