„Самоуби“ ли се Слави Трифонов?

Начална страница | Свят | България | „Самоуби“ ли се Слави Трифонов?
image

Интервюто на известния шоумен Слави Трифонов с Бойко Борисов бе една от най-обсъжданите теми през седмицата. Според журналистката Люба Кулезич, Слави се е „самоубил“ по време на това интервю, по подобие на известен филмов герой (амбициозен телевизионен журналист), който непрекъснато е преследвал по-висок рейтинг на всяка цена и накрая, когато аудиторията му намалява се самоубива, за да си „вдигне отново рейтинга“. Доколко това „самоубийство“ е временно или ще има по-дълготраен характер времето ще покаже. Нека все пак не забравяме, че действието се развива в България и че в българския манталитет има особености, които биха дали възможност на „Дългия“ да възкръсне и отново да бъде на върха в шоу бизнеса и съзнанието на хората.
Предлагаме на читателите на в. „България СЕГА“ няколко коментара по темата:

Светлозар Момчилов (Гл. редактор на в. „България СЕГА“ – Чикаго):

„Неприятно е когато зрителят има способността да мисли 
От това интервю става ясно, че Слави е преди всичко бизнесмен, а не човек, който защитава интересите на хората, които гледат неговото предаване и които живеят в тази държава. Говори за свободата на словото, а самият той се държи като човек, който го е страх и е зависим по някакъв начин от госта в своето шоу. С всички резерви, които имам към Сашо Диков, като журналист - бивш спортист, той е един от малкото останали представители на медия в България, които могат да зададат на Бойко Борисов остри въпроси и по същество. Слави определено не влиза в този списък и с това интервю си вкара неспасяем автогол. Изненада ме, също, липсата на подготовка от страна на водещия по предварително подготвени въпроси и теми. Предварителните въпроси не засегнаха важни проблеми, поради селекцията на тези зрителски въпроси и липсата на време. Редно беше, при наличие на желание, в края на предаването да се даде списък от допълнителни въпроси на ББ, на които да отговори писменно, след което да се даде гласност на отговорите. Интервюто на Слави с ББ е пример, защо медиите в България не изпълняват успешно
своите функции на коректив на властта. Недопустимо е в момент, когато в страната има масови протести (кой, как и защо ги организира е друг въпрос), да осигуриш на премиера комфорт в телевизионното студио. На ББ толкова му хареса, че по време на шоуото се самопокани за ново участие 

Евгени Веселинов (Гл. редактор на www.bulgarica.com – Лос Анджелис):

„Това е достатъчно:
"Държи се, като човек, който го е страх и е зависим".
Тоталната формула на съвременния корпоративен свят! Вековна запазена марка на всички велможи!
Евала на Бойко!
Слави не е за коментар, при положение, че съществува 18 години без конкуренция!
Много добро доказателство за състоянието на този най-популярен в света журналистически формат (talk show) в България! Как така не се намери една телевизия да го направи, един продуцент, един журналист! Така че и "любимец 13" Сашо Диков отпада!
Така че нищо учудващо - един срещу друг седяха двама типични новоизлюпени български босове без алтернатива! Които винаги печелят в тази тиня в България - сега и двамата накуп, единият още по-висок премиерски рейтинг на държавата си (ЕТ "ББ"), другият по-висок рейтинг (гледаемост) на предаването си и телевизията. Бедните приспани неподготвени да го ухат :)
Евала и на двамата! Лицето на България е вЕрно! 10+“

Василий Колганов (адвокат – Лас Вегас):

„Ако ще се промени нещо в БГ то ще стане от чужбина. Бях писал и преди, Слави е поставено лице да се представя като опозиция. Както Путин си създаде конкуренти - бивши манекенки от Русия.
Слави се изживява като велика мутра - ходи с мутри охрани с екскорт от джипове. Плаши хората по улиците с голямата си и грозна мутрешка глава. Новият Бареков - прероденият Левски. За Слави Бойко е кумир (бос на босовете)...“
Тошко Йорданов ( Сценарист на Ку-Ку, Каналето, Хъшове, Шоуто на Слави - София):
Първо, пиша тук, в профила на Слави Трифонов, защото нямам фейсбук. И второ, защото знам, че тук всички четете какво излиза. Трето, нарочно пиша това, след като минаха още две интервюта, последното, което ще гледате днес. А и четвърто – Дългия беше против да правя това, но го изнудих да ми даде тази трибуна.
И така. След интервюто на Слави с Бойко Борисов се изля егати словесният водопад. Голяма част от журналистите се впуснаха да споделят разочарованията си от това какво очаквали, пък то какво станало. Като им чете човек писанията, излиза, че Слави е трябвало да пребие Борисов с права лопата. И то, при положение, че една седмица преди това отправи покана по телевизията, в която изрично се каза, че ще се задават въпроси от зрителите. Явно за много хора да помнят в продължение на една седмица е непосилна задача.
Да видим сега “възмутените” и “разочарованите”. Такива, като ония в “ПИК”, са ясни - те са на работа хората. По-забавни са “независимите”. Ще карам под ред – тези, които видях. Соня Колтуклиева. Жената, която по нейни думи е взимала пари от Цветан Василев, за да прави телевизия, която май не видя бял свят. Жената, за която един от свидетелите по КТБ - Бисер Лазов каза, че през периода 2010 -2011 година е получила 90 000 лева от Цветан Василев, без да ги декларира. Любо Огнянов, работил в телевизията на Цветан Василев и сега журналист в Канал 3… дето май е на Пеевски. Владо Береану, преводачът от румънски, който с умиление споделя как мутри го заплашили, той се скрил в тоалетната на заведение, звъннал на Бойко Борисов да го спасява и той му пратил баретите за защита. "Ебала"(с Бъ), както казват сценаристите на тоз корав мъж. Валерия Велева. Ти ли “ма”, Мадам В., се обаждаш?! Ти ли, дето написа най-голямата журналистическа свирка на Бойко за срещата му с папата? Боряна Бозаджиева – PR-ката на БСП? Христо Комарницки. При кого дойде да ревеш от Делян Пеевски, господин Комарницки? Къде намери национален ефир, без цензура, да кажеш, каквото мислиш? Колегата Светльо Иванов. Колега, погледни си “непримиримото” интервю с Бойко Борисов и Томислав Дончев от 19 март 2017, в което задаваш въпроси от фейсбук на граждани. Колко новини, в журналистически смисъл, произлязоха от него? В кой точно момент принуди Борисов да признае, че в нещо си прав или че ще постъпи, както ти мислиш? За сравнение - при Слави Бойко прие да предложи 1 лев субсидия за партиите в бюджета. Ако го направи, де, но това водещият го принуди. Чавдар Найденов, социологът, чиято агенция периодично дава превес на БСП пред ГЕРБ и все не уцелва резултата? Само Полина Паунова не ме изненада, защото фиксацията й на тема “Слави Трифонов” е отдавна известна. Разбира се, има и много още журналисти, които умряха и за които трябва задълбочено да ровя в мрежата, за да открия нещо за тях, защото, както казваха в едно предаване по една кабеларка - “не много сте известен”.
Та, уважаеми колеги, вие дето ревете, кой от вас е задал, какъвто и да е било остър въпрос в очите на Бойко Борисов или Цацаров и от това да е последвало нещо? Колеги, има ли разлика дали на едните плаща Пеевски, а на другите Прокопиев? Техните пари ли ви правят “свободни”?
На кой от вас, кое му пречи, та да не може да отиде и да направи Бойко на дреб в интервю? Или с жалката си некомпетентност възлагате вашите надежди и желания в “чалгаря” Трифонов. Ами, като сте толкова добри, идете и го унищожете тоя Бойко. Разкажете му играта. Кой от вас в национален ефир е казвал, че Бойко е мутра, агент Буда, че лъже, че е вреден? Кой от вас го е правил в национален ефир, осъзнавайки, че държавната машина в лицето на СЕМ ще направи акт и ще ви глоби, защото използвате “език на омразата” и прочие глупости, с които оправдават цензурата? Кой от вас е направил с дейността си така, че да падне Жан Виденов? Кой от вас бе опозиция на Иван Костов, когато беше император на Галактиката? Кой от вас поде кампания за спасяване на българските медици в Либия, по времето когато държавата казваше всички да си мълчат за това, защото “може и да са виновни”? Кой от вас беше явна опозиция на ГЕРБ, в мига когато взеха властта? Кой от вас, следвайки гражданското си чувство, е организирал референдум, за нещо, в което вярва? Кой от вас е питал в очите Бойко за монопола на "Лукойл" и Вальо Златев? Кой от вас е предизвикал няколко разследвания на Главния Прокурор само от едно интервю? Когато направите нещо такова, тогава може и “плачът ви” да има стойност. Или така избивате комплексите за собствената си незначителност?
И последен въпрос, към тези, които казват: “Харесвах Слави, ама вече - не”. Вие къде бяхте, когато той и ние стояхме пред Парламента в защита на Референдума?
И още нещо, ако ви е страх, че Слави може да обърне статуквото в държавата с хастара нагоре… има защо.
Хайде, почвайте хейта. Три…две…едно…старт!

Петър Стаматов (основател на медиен портал www.eurochicago.com - Чикаго):

“Ето какво отговорих на поста от стената на Слави Трифонов писан от сценариста Тошко Йорданов:
Тошко Йорданов, познавам много мои приятели - журналисти и обикновени хора, които са направили всичко или една голяма част от списъка, който изброявате за направен от Слави. Но те никога не са клякали пред Борисов, а са запазили достойнство и уважение. Познавам и Антон Тодоров, който написа книгата "Шайка" за Бойко и ЦвЦв, а също и Тома Биков, който също писа ужасяващи неща за ББ. Те днес са на ясла в ГЕРБ и (почти) никой не ги уважава. Слави Трифонов и вие дето сте около него, за мен вече сте в групата на Тодоров и Биков. Не ви се сърдя, не всеки може да е като Ботев, а само ви съжалявам - вие не сте дори на нивото на много обикновени хора, които не се плашат от статуквото в България и не престават да се борят за родината си.”

Екип на в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7