Без промяна на партийните субсидии, обещание на премиера не беше спазено

Начална страница | Свят | България | Без промяна на партийните субсидии, обещание на премиера не беше спазено
image

Народните представители гласуваха набързо и без да променят размера на партийните субсидии. Това стана по време на обсъждането и приемането на второ четене на бюджета за 2019.
97 депутати гласуваха "за" запазването на парите на партиите в размер на 11 лв. за получен глас на последните избори. 46 депутати бяха против, а трима се въздържаха.
Текстът мина без нито едно изказване от трибуната, било то за, или против.
ГЕРБ не направиха предложение в унисон с позицията на техния лидер Бойко Борисов.
Самият той преди седмица, при гостуването си при Слави Трифонов коментира темата, като декларира готовност да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии.
Все пак трябва да се отбележи, че премиерът не скри резервите си, че такова намаляване на партийните пари крие рискове за партиите, които ще станат зависими от олигарсите.
"Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае пред какви рискове се изправяме.
Затова според мен субсидията не е голяма, но пак казвам, щом така е решено, ще го предложа, да видим какво ще стане", каза тогава в тв предаването Борисов. Такова предложение обаче нямаше.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7