Кърчев сам дава имунитета си, Марешки: Не сме решили още

Начална страница | Свят | България | Кърчев сам дава имунитета си, Марешки: Не сме решили още
image

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Борис Кърчев сам се отказва от депутатския си имунитет. Това обяви самият той в кулоарите на парламента, предаде агенция БГНЕС.
„Току що разбрах за искането на прокуратурата за сваляне на моя имунитет и веднага ще подам писмено съгласие до председателя на Народното събрание да се случи това. Никога не съм се крил зад този имунитет“, заяви той.
Главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Кърчев след разследване за неплащане на данъчни задължения в особено големи размери.
„Целта е да се изчисти името ми, защото тази кампания е срещу мен повече от година и половина. Идва от местни структури на БСП в Казанлък. Към момента, в който съм прехвърлял фирми, те са били без задължения, за което имам документи“, каза още Кърчев, но отказа да даде повече подробности.
Лидерът на „Воля” Веселин Марешки, чийто имунитет отново е искан от главния прокурор, пък заяви: „Не сме решили още дали да се откажем от имунитетите си.
Може и да не се откажем, за да видим кои са тези, които искат да ни бъде свален имунитетът.
Принципно бях готов да си дам имунитета. Първичната реакция на Кръстина Таскова е, че ние всъщност не се чувстваме виновни и искаме да видим кои са тези, които имат интерес имунитетът ни да бъде свален“.
„Разбираме, че са разпитани 90 свидетели, от които 85 са казали, че никой по никакъв начин не ги е изнудил. Принудили са по някакъв начин двама, трима да кажат обратното. Сменили са члена, по който сме си дали имунитета предния път. Сега искат да си го дадем по друг член отново”, подчерта Марешки.

 
Източник: БГНЕС, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7