Борисов иска, ако стане война, армията ни да има най-модерните изтребители

Начална страница | Свят | България | Борисов иска, ако стане война, армията ни да има най-модерните изтребители
image

„Държа самолетите да са нови. Когато свалят найлона от седалките, ще карат нещо добро и няма да са пушечно месо“. Това заяви премиерът Бойко Борисов при откриването на ремонтирания Зимен дворец в София, коментирайки темата със модернизацията на българската бойна авиация.
Припомняме, че вчера (1 октомври) стана ясно, че в Министерството на отбраната са получени четири предложения от три държави в процедурата за покупка на нов изтребител за армията. САЩ предлагат нови F-16 и нови F-18, Швеция - нов "Грипен", а от Италия е постъпило предложение за употребявани "Еврофайтър".
Държим да бъдат нови самолети, не само за да могат да охраняват нашите летци небето ни. В този размирен свят, недай Боже, ако стане война, да имаме най-модерните самолети, да могат да се бият с другите изтребители. Този самолет трябва да има реални шансове за бой, каза още Борисов. Той заяви, че са поканени летците от Граф Игнатиево, за да се запознаят с предлаганите самолети, защото според него именно те са най-добрите летци и ще трябва да летят на новите машини.
Премиерът коментира актуални вътрешни и външнополитически теми По отношение на референдума в Република Македония, министър-председателят подчерта: „Всеки един народ сам определя съдбата си. Ние само можем да кажем, че подкрепяме нашите съседи по пътя им към НАТО и ЕС“. Борисов смята, че не трябва да се бъркаме във вътрешните работи на Македония със съвети. „Оставям на македонските политици да преценят по какъв път да вървят. А ние всячески ще ги подкрепяме“, каза Борисов.
Министър-председателят също така коментира и проблемите на хората с увреждания. Той посочи, че вместо исканите 105 милиона лева, правителството ще отпусне в новия бюджет 150 милиона лева. „Винаги съм поемал отговорността. Обещал съм в новия бюджет да има 150 милиона лева повече за хората с увреждания. Борбата срещу олигархията и незаконната контрабанда ни дава възможност да заделим пари за социална политика“, поясни Бойко Борисов.
Той отрече да създава напрежение в отношенията с президентската институция. "Какво сме направили ние срещу президентската институция? Единствените, които ни нападат, са те", каза Борисов. По думите му за България е хубаво, когато има кауза, каквато беше европредседателството. "Тя ни мобилизира и обединява", посочи премиерът.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7