Истинските герои: Деца събират пари за сина на любимата си учителка

Начална страница | Свят | България | Истинските герои: Деца събират пари за сина на любимата си учителка
image

Ученици от Пловдив започнаха мащабна кампания за лечението на сина на любимата си учителка. 22-годишният Боян страда от левкемия. Нужни са над 150 000 евро за животоспасяваща операция в Германия.
 
Животът на младия мъж се преобръща в момент, в който започва да трупа успех след успех. Завършил с отличие Математическата гимназия в Пловдив. Приемат го в мечтаните за него компютърни науки в университета в Бирмингам, Англия. Награден е с едногодишен стаж в световна компания за информационни технологии. Това лято Боян е поканен за обучение и в Европейската организация за ядрени изследвания в Женева, но внезапно се разболява.
 
„Още с връщането в България, веднага му поставиха диагнозата левкемия. На никого не го пожелавам това. Нямам думи, с които може да се опише какво може да изпита една майка, когато чуе, че детето ѝ е болно”, споделя учителката Ваня Георгиева.
 
Боян преминава две химиотерапии, но те не дават резултат. Семейството се насочва към Германия, тъй като страната им е препоръчана като бързо реагираща при търсене на донори и с добра успеваемост при този вид лечение. Предлагат им костно-мозъчна трансплантация.
 
Семейството не е търсило Фонда за лечение в чужбина, защото смята, че тромавите процедури ще забавят лечението на сина им. Трябва да действат бързо. Но цената от над 150 000 евро е непосилна за семейството.

 
За да помогнат, децата в училището поставят кутии за дарения. До момента са събрали 65 000 евро.
 
Ако искате и вие да помогнете на Боян да живее, можете да дарите средства по следната банкова сметка:
 
Боян Иванов Бонев
 
Банка ДСК-ЕАД
 
EURO
 
IBAN BG61STSA93000025577504
 
BIC STSABGSF


Източник: nova.bg, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7