Българите в чужбина обсаждат Парламента на 16-ти септември

Начална страница | Свят | България | Българите в чужбина обсаждат Парламента на 16-ти септември
image

Българинът е противоречиво нещо… Не веднъж сме говорили за това, че макар и многобройните положителни качества в нашенската народопсихология, все още съществуват няколко необичайни и необясними пререкания… Като това, подобно на нож опрял в кокала, че въпреки абсурдите случващи се в държавата ни, ние упорито ги понасяме, като единственото което правим, е докато търпим да мъмрим и плюем мачкащия ни. Иначе стоим с наведена глава. Джафкаме и беззъбо хапем в интернет, където смело се противопоставяме виртуално на онова, на което в реалния живот не ни стиска… Така показахме на управата, че в страната ни всичко може да мине безнаказано.
Именно поради тези, а и други, причини сънародниците ни в чужбина решиха да предприемат мерки, опитвайки се да превърнат Абсурдистан отново в България.
Подобно на северните ни съседи в Румъния, дни наред протестиращи на площад „Победа“ в Букурещ, срещу новоприетите закони, корупцията и лошия имидж, който политиците им изграждат на държавата пред остатъка от света, разпръснатите деца на родината ни ще се върнат на 16-ти септември и ще застанат пред Парламента.
От три месеца Емил Русанов, собственик на българския в. „Будилникъ“ в Лондон, подканва сънародниците ни от всички точки на Земята да потърсят сметка на Бойко Борисов и правителството му. Той, като инициатор на идеята, публикува множество видеа във фейсбук страницата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“, събрала 20 хил. последователи, призоваващи българите да се опълчат срещу сегашната власт.
„На 16-ти септември от 12:00 ч. ще разберем имаме ли мъже, жени, народ и нация! Да го направим като румънците и гърците! Да пометем боклука на родината! Няма да имаме друго искане освен оставка и съд за Борисов и ГЕРБ!“, казва в един от клиповете си Русанов.
В Румъния се събраха над 10 хиляди души, желаещи оставката на правителството и предсрочни избори. Голяма част от демонстрантите пристигнаха от чужбина, където са имали шанс да видят по-различен живот и управление. В стачката в Букурещ пострадаха 450 души, а 33-ма вече са подали жалби, но това не ги възпира да отстояват искането си, за по-добра посока, по която да поеме държавата им.
„На 16-ти ще стане ясно дали заслужавате по-добра съдба“, обръща се към всички нашенци Русанов.
Предстои да разберем дали на българският народ му е дошла до гуша тиранията или предпочита да стиска зъби, докато и те не му останат…

Стелиян Стоименов
в. „България СЕГА“


Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7