Пеевски декларира 37 млн. лева дивидент от тютюн, а в банка - 4 млн. лева, 3 млн. долара, 300 хил. евро

Начална страница | Свят | България | Пеевски декларира 37 млн. лева дивидент от тютюн, а в банка - 4 млн. лева, 3 млн. долара, 300 хил. евро
image

Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5 милиона лева в банката, още около 3 млн. долара в банкови сметки и около 300 000 евро, също в банкови сметки, няколко коли, 1 къща и 2 апартамента плюс няколко офиса (в София, в Пазарджик и във Велинград) - това е декларирал като имущество депутатът от ДПС Делян Пеевски, показват официалните декларации на лицата, заемащи публични длъжности към Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).
Пеевски има и малко под 10 000 лева отчисления от трудови възнаграждения, както и 121 000 акции в БМК (Балкански медии и комуникации) ЕАД, като цената на отчуждаването им е 6,2 млн. лева, а едноличен собственик е Живко Дражев Иванов съгласно Търговския регистър. Но най-впечатляващо е положението що се отнася до дивиденти от тютюн - 37 101 195 лева! За сравнение лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ е пуснал декларация, в която навсякъде е написал, че няма нищо за деклариране.
Интересен факт е, че депутатът е записал по отношение на притежаваните от него автомобили, че са дивидент, а в графата за право на ползване - договор за наем. Автомобилите са Mercedes-и, BMW, Audi и Landrover-и, като всички посочени марки са описани в множествено число, с изключение на BMW-то. Цената под наем на всички тези автомобили е малко под 290 000 лева. В това отношение му съперничи лидерът на "Воля" Веселин Марешки - той е декларирал шест леки автомобила, по два Mercedes, Audi 8 и Bentli, всичките от които ползва или безвъзмездно, или са му предоставени. Жената на Марешки - Светлана, има над 2,2 млн. лева "налични средства", а самият той - малко над 20 000 лева. В банката Светлана е с четири влога - 11 000 лева и над 152 000 евро, а Марешки има около 3000 лева, в две сметки. Марешка има да получава и 42 5000 лева, дадени на заем, но двамата имат да изплащат общо 46 заема - или заедно, или само Светлана! Отделно тя има собственост в 9 фирми, най-вече впечатление прави марката VM, която се отнася до бизнеса с горива на семейството, както и е прехвърлила дялове и акции в 85 фирми, като прави впечатление прехвърленият дял във "Фармнет" на стойност над 15 млн. лева!
Като източник състоянието си Пеевски е посочил "продажба на акции и дивиденти, както и продажба на дружествени дялове". От имотите най-значим е декларирана къща с двор и обща площ от 917 квадратни метра. Спрямо миналата година, от гледна точка "пари в банката" Пеевски изглежда по-беден в левове - с почти 2 млн. лева, по-беден е и в долари - с около 1,8 млн. долара, но е малко по-богат в евро - с около 90 000 евро. Като имоти обаче депутатът е напред - през миналата година беше декларирал 2 апартамента и 1 къща с двор.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7