"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Изписаха Десислава Иванчева от болница - без белезници и пранги

Изписаха Десислава Иванчева от болница - без белезници и пранги

Начална страница | Свят | България | Изписаха Десислава Иванчева от болница - без белезници и пранги
image

Задържаният кмет на столичния район „Младост” Десислава Иванчева беше изписана от столична болница, където постъпи преди седмица. В лечебното заведение й бяха направени изследвания на тумора на хипофизата, който има от две години.

При настаняването й Иванчева беше доведена в болницата окована с белезници на ръцете и краката. Тогава хора от обкръжението й коментираха, че Иванчева е окована като "Ханибъл Лектър". Мерките за безопасност породиха обществена дискусия как е правилно да бъдат конвоирани арестанти.

Снимка от изписването й днес беше публикувана в профила на кмета в социалната мрежа. Докато Десислава Иванчева е в ареста страницата й поддържа бившият ПР на район "Младост" Петър Кърджилов. Именно той публикува и видеото с окованата при постъпване в болницата Иванчева.

От болницата този път тя е изведена без белезници на ръцете и пранги на краката, съобщи директорът на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) Васил Миладинов. Той поясни още, че до края на седмицата ще бъдат изготвени нови правила за конвоирането на арестанти.
 
"Днес Деси Иванчева беше изведена от болницата и върната обратно в ареста преди обявения от лекарите час - веднага след последното й изследване в 8.20 ч. Най-лошото е, че тя няма да бъде в лечебницата на Централния затвор, а директно в ареста, където условията разрушават здравето им. Ще изпратим протестна нота до посолствата на демократичните държави и до европейските институции", пише под кадъра от изписването й.
 
Под снимката се съобщава също за организирането на протест пред Министерски съвет в подкрепа на Десислава Иванчева и задържаната заедно с нея Биляна Петрова.

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани показно през април. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7