Колко пари са спестили политиците?

Начална страница | Свят | България | Колко пари са спестили политиците?
image

Спестяванията на президента Румен Радев и на министър-председателя Бойко Борисов са основно от заплати. Това показват данните от декларацията им за имущество и интереси, които са публикувани на сайта на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество.
Президентът Радев е декларирал за 2017 г., че има банков влог от 14 600 лева и налични 5000 лева, като и двете суми са спестени от заплата. Радев също така има 18 301 лева в пенсионен фонд, които също са натрупани в резултат на отчисления от неговата заплата.
Премиерът е посочил 53 260 лева от заплата, обезщетение за неизползван отпуск и спестявания, декларирани в предходни години.
Вицепремиерът Валери Симеонов е декларирал банкови влогове на стойност 21 000 лева и налични пари в размер на 156 565 лева, натрупани от заплати. Той също така е декларирал и извън заплатата си – дивиденти от СКАТ на обща стойност 95 000 лева.
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева е декларирала къща с двор, въведена в експлоатация през 2017 г., с разгърната застроена площ от 484 кв.м. Строежът на дома е струвал 174 118 хиляди лева. Като произход на тези средства са посочени семейни спестявания от трудови доходи и стопанска дейност, декларирани в предходни декларации. Захариева е декларирала 5100 лева на влог  и 16347 лева вложени в инвестиционни и пенсионни фондове.
Лидерът на БСП Корнелия Нинова има кола "Акура" на 10 години и 4371 лева на влог.

БНЕС, NOVA, vesti.bgОценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7