Нинова пак намери за какво да се заяде с Борисов - този път за Илинденско-Преображенското въстание

Начална страница | Свят | България | Нинова пак намери за какво да се заяде с Борисов - този път за Илинденско-Преображенското въстание
image

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново намери за какво да атакува премиера Бойко Борисов, след като досега не обели и дума за Закона за горивата и доходите на Делян Пеевски.
В личния си профил във Facebook Нинова се захвана с "историческата истина" относно Илинденско-Преображенското въстание. Соцлидерът назовава въстанието като "Илинденско" и твърди, че Борисов не бил отговорил подобаващо на твърдение на македонския премиер Зоран Заев, че събитието е част единствено от македонската история. Това е станало по време на съвместното честване на събитието от двамата министър-председатели.
Ето какво написа Нинова във Facebook:
"Изчаках няколко дни премиерът да реагира на думите на македонския му колега Зоран Заев, че "Илинденското въстание е македонско", но той мълчи и до днес. Затова поемам отговорността да кажа следното: личното ми приятелство с г-н Заев, общите идеи и съвместната работа между БСП и СДСМ, общото бъдеще на двете страни като част от Европейския съюз и НАТО са много важни и ние държим на тях, но историческата истина е една и не може да бъде пренебрегвана и преиначавана. С цялото разбиране за сложната вътрешнополитическа ситуация в Република Македония, предстоящия референдум и деликатните баланси, нека те не се решават за сметка на България и да не се поставят на изпитание крехките основи на добросъседството, градени с труд и надежда през последната година. Призовавам премиера Борисов да се откаже от политиката на мълчаливо съгласие с такива изявления, защото по-късно това може да се върне като бумеранг срещу България."

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7