Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка

Начална страница | Свят | България | Бойко Борисов определи като фалшива новина приписваната му афера с манекенка
image

Премиерът Бойко Борисов определи като "фалшива новина" приписваната му афера с манекенката Борислава Йовчева. "Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори", отговаря министър-председателят на зададени въпроси от страна на журналиста Сашо Диков.
Припомняме, че в социалните мрежи се разпространява видеоклип, публикуван от инициативата "Да спрем разграбването на България", в който името на Бойко Борисов се свързва с луксозен имот в Барселона и афера с манекенката Борислава Йовчева, сестра на футболиста Станко Йовчев.
В ефира на предаването "ЕвроДиков" по телевизия Евроком Сашо Диков изчете зададените от него въпроси до Борисов. Става ясно, че премиерът отхвърля и твърденията, че има или е свързан с луксозна къща в Барселона. Той е категоричен, че не познава въпросната Борислава Йовчева и че няма дете от нея, каквито множество спекулации се появиха в публичното пространство. Борисов заявява, че фалшиви новини не коментира, тъй като тази с приписвания му гръцки остров му е като обеца на ухото.
Участвам в управителния съвет на едно сдружение с идеална цел, което спонсорира баскетболния отбор "Левски Лукойл". Това заяви бизнесменът Александър Чаушев, който призна, че е собственик на къщата в Барселона, в която се твърди, че живее Борислава Йовчева. "Собствеността на къщата в Барселона е моя. Всичко е законно и по най-перфектния начин е направено. Гарантирам, че са платени данъците и няма престъпление. Платил съм си всяка една стотинка", коментира Чаушев. Не мога да коментирам кой живее в къщата. Не искам да се замесвам в жълто-кафяви публикации. Имотът е придобит по законен път, поясни още бизнесменът. Той определи разпространеното от анонимната инициатива "Да спрем разграбването на България" видео като "навързани глупости".
"Аз нямам какво да добавя, освен всичко това, което сте чули по аферата "Яневагейт". Владимира Янева сподели обстоятелството, че премиерът Борисов е купил на своя близка до сърцето му дама къща за близо 1 млн. долара и че има дете от нея, коментира и съдия Румяна Чаналова в ефира на предаването.
Безспорно е, че компания на г-жа Йовчева съществува, която после минава при баща ѝ и се увеличава капиталът ѝ до 2 млн. евро. Тоест тези пари някой ги е дал, каза журналистът Мирослав Иванов, автор на блога "Финансови смислици". По думите му става дума за класически случай за регистрирана в Кипър компания. Регистрирана е компания с абсолютно номинален собственик, зад който стои реално друг. За службите у нас няма проблем да разберат кой стои зад тази фирма, поясни още Иванов.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7